3 brandmeldingen op nieuwjaarsnacht

Source by: KBS | Wednesday 03 Januari 2019

In de vroege ochtend van de eerste dag van dit jaar is de brandweer naar 3 brandmeldingen uitgerukt. De eerste melding werd omstreeks 00.12u. gedaan voor een woningbrand aan de Confianceweg in de omgeving van Nieuw Weergevondenweg. De brandweer was binnen 4 minuten ter plaatse toen de in hout opgetrokken woning van ± 6x5m in ‘lichterlaaie’ stond.

Volgens verklaring van de bewoner is terwijl hij sliep, beddengoed tegen brandende muskietenkaars aangekomen. Hij probeerde nog het vuur te doven, doch zonder resultaat. Omstreeks 00.28u. werd in eerste instantie melding gedaan van een vuilnisbrand aan de Zwartenhovenbrugstraat. Ter plekke bleek het een binnenbrand te zijn in het pand van ‘Chiu Hung’, die zeer snel om zich heen greep en oversloeg naar belendingen in de Zwartenhovenbrug- en Dr. Sophie Redmondstraat. De stroomtoevoer werd niet gelijk adequaat  afgesloten, waardoor enkele brandweerlieden tijdens de inzet door stroomstoten werden getroffen. De inzet moest tot 3 keer toe worden onderbroken tot dat de brandobjecten en hun omgeving, geheel spanningsloos werden gemaakt door technici van de EBS. Verder hebben een brandweerman en een belanghebbende van één van de panden, verwondingen opgelopen toen delen van het gebouw instorten. De brand was binnen 2 uren onder controle, maar de nablussingswerkzaamheden duurden tot de middag voort.

Tegen 02.40u. werd de brandweer wederom gealarmeerd voor een brand aan de Kromme Ellenboogstraat. Ter plaatse bleek het om een begin van brand te gaan in een pand van het Ministerie van SOZAVO. De dienstdoende security werden door voorbijgangers erop geattendeerd dat er rook vanuit één van de ramen kwam. Bij nader onderzoek bleek dat shutterglazen  zijn stukgemaakt en het gordijn in brand was gestoken. Door kortdaad optreden hebben zij kunnen voorkomen dat het vuur zich niet verder uitbreidde. Het onderzoek naar de oorzaak van deze branden is in volle gang en ligt in handen van de politie.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment