Aanbieding geloofsbrieven Ambassadeur Armaketo

Source / Image by: De Boodschap | Friday 23 November 2018

De nieuwe ambassadeur van Suriname in Cuba, Marciano Armaketo, heeft tijdens een formele ceremonie op het Paleis van de Revolutie in Havana, Cuba, zijn geloofsbrieven overhandigd aan het Cubaans Staatshoofd, Z.E. Miquel Diaz-Canel Bermúdez. De ambassadeur werd tijdens deze formele plechtigheid bijgestaan door de eerste Ambassade Secretaris, Alonso Blom, terwijl het Cubaans Staatshoofd vergezeld werd door zijn minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez Parilla.

Tijdens het kort onderhoud met de Cubaanse President benadrukte ambassadeur Armaketo de sterke banden tussen de regeringen van de Republiek Suriname en de Republiek Cuba.

Het Cubaanse Staatshoofd wenste de ambassadeur succes toe met de nieuwe uitdaging en benadrukte eveneens de vriendschappelijke en gezonde relatie tussen beide landen.

Eveneens bedankte de Cubaanse President namens het volk van Cuba, de Regering van Suriname voor de jaren lange steun op regionale en internationale fora tegen de decennia lange economische, commerciёle en financiёle blokkade tegen Cuba.

President Diaz-Canel kijkt ook uit naar de herdenking van 40 jaar bilaterale en diplomatieke betrekkingen tussen beide landen en activiteiten die in dat kader zullen plaats vinden. Ter afronding van de ceremoniёle plechtigheid heeft er een kranslegging plaatsgevonden bij het monument ter ere van de nationale held van Cuba, Jose Marti.

Vermeldenswaard is dat behalve ambassadeur Armaketo, negen nieuwe ambassadeurs hun geloofsbrieven hebben aangeboden. Deze ceremonie vond plaats op woensdag 21 november 2018. Suriname en Cuba onderhouden sinds 1979 diplomatieke relaties.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment