Algemeen Ontwikkelingsfonds van Frankrijk tevreden met functioneren Streekziekenhuis Marwina te Albi

Foto: van links naar rechts Drs. Robert Mohamed Onderdirecteur volksgezondheid, Mr.Laurent Fakhoury , AFD directeur voor Frans Guyana en Suriname, Mw. Gaelle Narayanassamy, AFD programma beheerder voor Suriname, Mr. Philippe Cognata AFD regionaal directeur en Mr. Antoine Elias, Minister van volksgezondheid.

 

Source / Image by: De Boodschap | Wednesday 12 December 2018

De regionaal directeur van de Algemeen Ontwikkelingsfonds van Frankrijk (AFD), Philippe Cognata, heeft samen met Laurent Fakhoury, de directeur van de fonds voor Frans-Guyana en Suriname een bezoek gebracht aan ons land.

Tijdens dit werkbezoek op 10 en 11 december 2018 hebben de directeuren een officiële ontmoeting gehad met de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Dit officieel bezoek vond plaats op 11 december 2018.

Bij de ontmoeting met de Surinaamse bewindsman hebben de AFD-toppers gemeld dat zij uitermate tevreden zijn met de vorderingen die er geboekt worden in het Marwina ziekenhuis. Vanuit het fonds is 5 miljoen euro toegezegd voor het verder versterken en de operationele capaciteit van het streekziekenhuis.

Het Streekziekenhuis Marwina biedt de gemeenschap sinds 11 september 2018 haar diensten aan. In het ziekenhuis werken inmiddels een internist, een kinderarts en een gynaecoloog. Verder bestaat ook reeds de mogelijkheid voor opname van patiënten in dit hospitaal. De AFD-topmannen zijn bijzonder ingenomen met deze ontwikkelingen.

Er bestaat ook een goede samenwerking met het ziekenhuis in St. Laurent. Om de coöperatie tussen de ziekenhuizen te versterken is er over een periode van 3 jaar 100.000 euro toegezegd.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment