Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Insel Air failliet verklaard

WILLEMSTAD – Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Antillen in Willemstad heeft Insel Air dinsdag failliet verklaard. Daardoor komt er na dertien jaar een eind aan het bestaan van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij.

Bewindvoerder Rogier van den Heuvel liet maandag al aan het Antilliaans Dagblad weten dat er een faillissement zou worden uitgesproken, dus het nieuws komt niet als een verrassing. Hij is nu samen met een collega benoemd tot curator.

Marktleider
Insel Air was ooit marktleider op de Antillen. Met een vloot bestaande uit Fokker 50’s, Fokker 70’s en McDonnell Douglas MD-80’s vloog de maatschappij niet alleen tussen de ABC-eilanden, maar ook naar verschillende andere bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika.

Dat imperium brokkelde de afgelopen jaren steeds verder af door van een combinatie van slecht bestuur, wanbetaling van Venezuela en twijfels over de vliegveiligheid. Begin februari ging het laatste luchtwaardige toestel kapot en kort daarna werd de vliegvergunning ingetrokken.

De routes van Insel Air waren al grotendeels door andere maatschappijen overgenomen, dus de bereikbaarheid van de Antillen komt door het faillissement niet in gevaar.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment