You’ll find interesting articles to read on topics like: News, Travel, Business & Finance, Shopping, Followers of Jesus, Traditional Medicine and Food & Drinks.
Let us know if you have anything to share on our platform.

Local News

more news

More local news

more news
January 23, 2020
China breidt reisbeperkingen uit vanwege coronavirus

Een tweede Chinese stad, Huanggang, heeft het openbaar vervoer opgeschort en cafés en bioscopen gesloten in een poging de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

By Social
January 23, 2020
Bekendmaking Binnenlandse Zaken

De Minister van Binnenlandse Zaken brengt hierbij ter algemene kennis dat voor dit jaar het Chinees Nieuwjaar valt op Zaterdag 25 januari 2020. Aan te tekenen dat deze dag met de zondag is gelijkgesteld.

January 23, 2020
Lunar New Year

January 25, 2020, marks the first day of the Lunar New Year. If you plan to travel to Asia during the Lunar New Year to visit friends or relatives or to participate in festivities, take some simple precautions to stay safe and healthy.

January 23, 2020
Bestuursdienst Wayambo ruimt zwerfvuil op
in News

Als gevolg van toenemende vervuiling langs (openbare)wegen -en terreinen, moet Bestuursdienst Wayambo vaker haar personeel inzetten voor het opruimen van zwerfvuil langs de bermen. Dit fenomeen doet zich in alle ressorten voor.

January 23, 2020
Volksgezondheid over Coronavirus

Recent is er door de WHO (World Health Organisation) vastgesteld dat er een nieuw virus (nCoV), dat overeenkomsten heeft met het SARS-virus en MERS-Virus, in China, Zuid Korea, Thailand en Japan is uitgebroken.

January 23, 2020
Richtlijnen voor toeristische accommodaties

Het Surinaams Standaarden Bureau is hard op weg om definitieve richtlijnen voor toeristische accommodaties vast te stellen. De reden daartoe is het toenemende belang van de toerismesector voor de economie van Suriname.

January 23, 2020
Een vaccin voor Wuhan coronavirus is in de maak

De Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) werkt samen met twee farmaceutische bedrijven om een vaccin voor het Wuhan-coronavirus te ontwikkelen.

January 22, 2020
Renovaties AZP geven “Change is coming” meer gestalte

Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn de afgelopen periode renovaties gepleegd, terwijl momenteel nog enkele verbouwingen dan wel herstelwerkzaamheden gaande zijn.

January 22, 2020
Gemeenschappelijk aanpak nodig voor dengue probleem
in News

Het opruimen van grofvuil en afval, die als broedplaatsen dienen voor de denguemuskieten’ is de beste voorzorgmaatregel om een dengue-epidemie te voorkomen.

January 22, 2020
Jeugdige bebloed en halfnaakt aangetroffen op begraafplaats

De politie van het bureau Flora trof in de vroege ochtend van zondag 19 januari omstreeks 05.15 uur een jongen bebloed en half naakt aan, op het terrein van een begraafplaats.

January 22, 2020
Binnenkort oplevering van moderne visrokerij te Commewijne

Binnenkort wordt in het district Commewijne, te Nieuw-Amsterdam een nieuwe gecertificeerde visrokerij opgeleverd.

January 22, 2020
Suriname en India tekenen overeenkomst ten behoeve van energie voor het binnenland

Tijdens het staatsbezoek in 2018 van de President van India, dhr. Ram Nath Kovind aan Suriname is een kredietlijn van India ten behoeve van zonne-energie voor het binnenland aan Suriname aangeboden.

Travel & Shopping

more travel & shopping
January 16, 2020
Project: De zeilhaven van de Cottica-rivier

Mijn huidige praktijk als kunstenaar en filmmaker richt zich op het potentieel van zeilnavigatie. Ik zie zeilnavigatie als een creatieve oefening. Mijn doel is meestal het verbinden van vroegere, huidige en toekomstige oceaanmigratie.

January 14, 2020
Nationale feestdagen van Suriname 2020

Woensdag 1 januari: Nieuwjaarsdag Zaterdag 25 januari: Chinees Nieuwjaar (Jaar van de Rat) Dinsdag 25 februari: Dag van de Bevrijding en Vernieuwing Dinsdag 10 maart: Holi Phagwa ...

By Social
January 13, 2020
Aanvraag E-visum en E-toeristenkaart alleen online verkrijgbaar

Er zijn geen consulaire diensten van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) meer op de Johan Adolf Pengel Luchthaven meer. Per 1 januari 2020 is BuZa volledig overgestapt naar het online aanvragen van visa en toeristenkaart. Reizigers naar ...

January 06, 2020
Mash Festival in Guyana

De "Mash" is een jaarlijks festival dat Guyana viert als een Republiek. Het festival wordt sinds 23 februari 1970 gehouden.

January 03, 2020
HI&T ondertekent Guyana-Suriname Tourism accoord

Eén van de belangrijkste sectoren in Suriname die de grootste potentie heeft om Suriname vooruit te helpen is de toerismesector. Zo heeft het ministerie van Handel, Industrie &Toerisme in het haast afgelopen jaar tal van activiteiten ontplooit om ...

December 18, 2019
JAP International Airport verwelkomt 500.000ste passagier

Op de Johan Adolf Pengel International Airport op Zanderij is in de middag van woensdag 18 december de 500.000ste passagier voor 2019 verwelkomd. Omstreeks 16.30 uur landde het door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) geleased toestel PY 993

Health & Medicine

more health & medicine
January 23, 2020
China verbiedt reizen vanuit 3 steden naarmate de uitbraak groeit

Ten minste 17 mensen zijn gestorven en meer dan 570 zijn ziek geworden door een mysterieuze ziekte. Veel bewoners maken zich zorgen over de officiële reactie.

January 21, 2020
Ambulancedienst SUR-CAD toegevoegd aan Command Center

De Stichting Suriname Centrale Ambulancedienst (SUR-CAD), het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Justitie en Politie zijn een samenwerking aangegaan. SUR-CAD is toegevoegd aan de Command Center, waar de verschillende ...

January 20, 2020
De Natuur heeft kracht: Wilkensbita

Twintig centimeter wortels in stukken gesneden en op een liter kokend water getrokken, waarvan vijfmaal daags een slok gedronken wordt, help tegen geelzucht. Het is eveneens een zeer goed middel tegen een vergrote milt (kuku) en vooral bij ...

January 20, 2020
Regering brengt met streekziekenhuizen gezondheidszorg naar samenleving

Gezondheidszorg is een recht voor iedereen en de regering Bouterse brengt met het opzetten van streekziekenhuizen deze gezondheidszorg dichter bij de samenleving.

January 14, 2020
Consumptie van varkensvlees niet schadelijk voor het menselijk lichaam

Er wordt steeds meer gesteld dat varkensvlees schadelijk is voor het menselijk lichaam en dat het eten van varkensvlees dus vermeden moet worden. Op een bijeenkomst met ondernemers in de agrarische sector in het district Para ...

Power & Water Outages

more information
January 09, 2020
BEKENDMAKING bestemd voor verbruikers te SARAMACCA

De SWM maakt bekend dat zij op vrijdag 10 januari 2020 van 09.00u tot 12.00u, noodzakelijke werkzaamheden zal verrichten op haar productiestation te Uitkijk.

December 17, 2019
Bekendmaking EBS (17 dec 2019)
in Para

Beste verbruikers in het District Para de NV Energiebedrijven Suriname maakt bekend dat de geplande werkzaamheden voor vandaag 17 december 2019 worden geannuleerd voor de navolgende ...

December 16, 2019
Bekendmaking EBS (17 dec 2019)

Bestemd voor de verbruikers wonende in het district COMMEWIJNE.

December 11, 2019
Boek presentatie: Leven uit Genade

Eindelijk was het zover. De presentatie van het boek 'Leven uit Genade' .... ee...

Science & Technology

more information
January 16, 2020
Surfshark: How does a VPN work?

Most of us connect to the internet through our ISPs (Internet Service Providers). When you do that, your data travels through a network of routers to reach its destination.

November 28, 2019
Facebook down - Thanksgiving outage

Facebook has stopped working, amid a major Thanksgiving outage.

By Social
November 21, 2019
SZF lanceert nieuwe mobiele app

De SZF Connect is afgestemd op de behoeften van onze klanten en is gebaseerd op een klantvriendelijke ervaring.

Laws & Government

more information
January 22, 2020
Rechtszitting tegen president Bouterse naar eind maart

De rechtszitting tegen president Desiré Bouterse is door rechter Cynthia Valstein-Montnor verschoven naar 31 maart.

January 21, 2020
19-jarige winkelier ingesloten voor mishandeling tiener

De 19-jarige winkelier Jimmy L. is op vrijdag 17 januari door de politie van het bureau Livorno ingesloten voor mishandeling.

January 21, 2020
Korpschef: “Samenleving mag niet meer horen dat er geen voertuigen zijn”

Als het aan korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS) ligt, mag de samenleving niet meer horen dat er geen politievoertuigen zijn. Hij nam op maandag 20 januari 2020 de sleutels van een tweede partij van 75 politievoertuigen in ...

January 20, 2020
KPS: Communiqué

Het Ministerie van Justitie en Politie zal en kan de veiligheid waarborgen op basis van haar verantwoordelijkheid conform de taakstelling.

January 20, 2020
Coördinator e-Government: Suriname loopt voor op implementatie e-Government (Digitale Overheid)

Gardelito Hew A Kee, Coördinator van het e-Government Coordinaatschap van de overheid, zegt het jaar 2019 naar tevredenheid te hebben afgerond.

January 20, 2020
Vijf verdachten aangehouden in berovingszaak Charlesburgweg

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op donderdag 16 januari de 26-jarige chauffeur Mitchel A., Glencio B. (25) en de 25-jarige Lorenso D. aangehouden op verdenking van een beroving. De beroving is op donderdag 9 januari gepleegd bij een b

January 20, 2020
Sport- en Jeugdzaken op werkbezoek in Langu

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft met het oog op de verdere uitvoe...

January 13, 2020
SAB opent atletiek seizoen

De inmiddels 71 jarige Surinaamse Atletiek Bond (SAB) is het wedstrijd seizoen ...

January 08, 2020
MMA Junkie's 2019 'Comeback of the Year': Jairzinho BIGI BOY Rozenstruik finishes Alistair Overeem
in Sports

MMA is the only sport in which you can be down by a landslide and win in an ins...

December 30, 2019
Suriname Denksport Centrum officieel in gebruik genomen

Het Suriname Denksport Centrum dat gevestigd is op het Anton de Kom Universitei...

Other Articles

more information
January 22, 2020
Woningnood moet in 7 tot 8 jaar zijn teruggedrongen

De woningnood in ons land moet in de komende 7 tot 8 jaar zijn teruggedrongen. Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting rekent uit dat met de inkomsten uit de aardoliesector deze periode zelfs naar drie jaar gebracht kan worden.

December 24, 2019
Zoveel mogelijk vermijden van SEH voor niet acute gevallen

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo krijgt elk jaar rond de jaarwisseling een grote toestroom van mensen naar de SEH.

December 23, 2019
PPS Core Values - in their own words

Professional Private Security N.V., in Suriname beter bekend als PPS, vierde op 10 november 2019 haar 29ste verjaardag....wij bestaan dus al bijna 30 jaar!

December 23, 2019
Voorzorgsmaatregelen van het K.P.S. in verband met de te verwachte drukte naar de jaarwisseling toe

De komende dagen naar de jaarwisseling toe zal de politie haar controle werkzaamheden opvoeren. Op verschillende locaties zullen verkeers- en algemene veiligheidscontroles gehouden worden.

December 21, 2019
Dengue alert december 2019

De regentijd is inmiddels aangebroken. Het seizoen waarin er vaak meer muskieten zijn die dengue kunnen overbrengen. Deze muskieten (Aedes egypti muskieten) broeden graag in: schoonwater, vazen, putjes, tonnen, autobanden en afval materiaal in en ...

December 17, 2019
Dieren en vuurwerk

Sinds de vorige week zijn mensen gestart met het afschieten van vuurwerk (explosieven). Dat mag niet, omdat gesteld is bij regelgeving dat er op 27 december gestart mag worden met het afschieten.

Have something interesting to share?

Press Releases, Announcements, News, etc.
Get More Exposure For Your Name, Brand or Products.
Submit Your Article Today! or send it to: redactie @ socialsuriname.com

Browse Categories

more categories

Recent Blog Posts

more blog posts
November 21, 2019
This week we'll EXPLORE: Savon Du Monde

Savon du Monde is a gift shop where you can find a whole range of eco friendly, healthy, effective, practical, economical, biodegradable, natural, authentic & handmade products for your everyday well being. For you or as a natural gift for loved ones. We offer you authentic body and hair products, household & laun...

July 24, 2019
This week we'll EXPLORE: Pegasus Air Services

Pegasus Air Services is a young helicopter company founded by Jerome B. de Faria in 2011. Jerome had to contain ambitions to start his own helicopter business for several years until in 2011 the time was right! Starting with one single R44 ship, housed at his friends at the aero-club Jerome started providing se...

June 03, 2019
This week we'll EXPLORE: STUKA!

Wij geloven dat iedere leerling kan slagen voor het eindexamen. Ons doel is om producten te maken die jouw slagingskans vergroten. Wij weten dat het examen al moeilijk genoeg is. In de stressvolle examenperiode kun je daarom alle hulp gebruiken. Wij bieden gedigitaliseerde (oud) examenwerken aan. Leerlingen kunnen ...

Sponsored Articles

Give your business, organisation or products an extra boost and highlight them today!
article
SRD50
per year

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!
Other translations: Surinaams Nieuws, Nieuws uit Suriname, Nieuws, Actueel Nieuws, Christelijk Nieuws, Gezondheidsnieuws.

 

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

 

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'