You’ll find interesting articles to read on topics like: News, Travel, Business & Finance, Shopping, Followers of Jesus, Traditional Medicine and Food & Drinks.
Let us know if you have anything to share on our platform.

Local News

more news

More local news

more news
December 05, 2019
Verbrandingsoven Brownsweg in gebruik genomen

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de elfde verbrandingsoven binnen Bouta’s Milieuplan in gebruik genomen. Dit gebeurde op woensdag 4 december te Brownsberg in het district Brokopondo.

December 05, 2019
Arbeidsinspectie treedt op tegen arbeidsovertreders

Het proces van transformatie ter modernisering van de Arbeidsinspectie begint geleidelijk aan te resulteren in meer controles in bedrijven en in werkplaatsen.

December 04, 2019
Verkeersongeluk te Coronie

De politie van het ressort Coronie kreeg op zondag 1 december omstreeks 14.15 uur in de middag de melding van een verkeersongeval te Soemboredjo, waarbij een motorfietser en zijn bijrijder betrokken waren.

December 04, 2019
Inbrekers actief te Uitvlugt!

Uit recente berichtgevingen van buurt bewoners is gebleken dat een groep van +/- 5 inbrekers de afgelopen weken actief is geweest in de omgeving van Uitvlugt. En wel in de volgende gebieden: Dieterstraat en de Andirastraat.

By Social
December 04, 2019
Kunnen we in Suriname nog vertrouwen op onze rechterlijke macht?

De vaste lezers van mijn artikelen zullen zich wel afvragen waarom ik als financieel deskundige deze vraag stel. Mijn antwoord hierop staat in elk geval vast.

December 04, 2019
“Mijn Idool” moet acceptatie mens met een beperking vergroten

Aan de Ringweg Noord staan al enkele weken een zestal kunstwerken. Deze kunstwerken vallen binnen het project “Mijn Idool” dat beeldend kunstenaar George Struikelblok samen met kinderen met een beperking uitvoert.

December 04, 2019
Surinaamse YLAI Alumni nemen deel aan ondernemerschap workshop in Jamaica

Kishan Ramsukul en Moreno Jackson, beiden alumni van het Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI) programma, zijn geselecteerd om te participeren aan een 3-daagse startup train-the-trainers workshop. In totaal zijn er 31 personen uit ...

December 04, 2019
Hakrinbank geeft nieuwe aandelen uit!

De Hakrinbank heeft hedenmorgen tijdens een persconferentie de prospectus van de aandelenemissie uitgebracht. Volgens Dhr. Rafiek Sheorajpanday, CEO Hakrinbank, zal met de aandelenemissie en de plaatsing van de andere kapitaalsinstrumenten de financi

December 04, 2019
‘Ahala-award’ voor mediawerkers van marron-afkomst

De bijdrage van de media bij de ontwikkeling van een samenleving – met name aan de ontwikkeling van de marrons – mag volgens het Marron Vrouwen Netwerk (MVN) niet onderschat worden. Voorzitter Fidelia-Graand-Galon benadrukt dat de ontwikkeling ...

December 04, 2019
VHP Statement n.a.v. uitspraak 8 december proces

Een sterke rechtsstaat is in het belang van iedereen, omdat het alle burgers in gelijke mate moet beschermen. Niemand staat boven de wet. Onze grondwet is daar ook duidelijk over.

December 04, 2019
Landbouwproefstations in Suriname bestaan reeds 116 jaar

De Landbouwproefstations in Suriname welke nu vallen onder het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking, ODLOAV, bestaan reeds 116 jaar in Suriname.

December 04, 2019
China geeft herdenkingszegel staatsbezoek president Bouterse uit

In verband met het staatsbezoek van president Desiré Delano Bouterse aan de Volksrepubliek China heeft de Chinese overheid een herdenkingszegel uitgegeven.

Travel & Shopping

more travel & shopping
November 20, 2019
Expo “The Chinese in Me” verlengd

De foto-expo “The Chinese in Me” is op verzoek van velen binnen de samenleving verlengd tot zondag 24 november aanstaande, steeds van 09:00 uur tot 17:00 uur.

October 03, 2019
Bekendmaking afdeling Rijbewijzen van het KPS

Alleen personen die in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs mogen hier te lande een internationaal rijbewijs aanvragen. Dat internationaal rijbewijs is alleen buiten Suriname geldig.

September 23, 2019
Vernieuwde Waterkant Domburg in gebruik genomen

De Waterkant van Domburg heeft een metamorfose ondergaan. Deze plek staat al jaren bekend als trekpleister voor lekker eten en het mooie uitzicht op de Surinamerivier. Op zondag 22 september vond onder grote publieke belangstelling de heropening ...

September 20, 2019
Moengo Festival volgend jaar op drie locaties

Stichting Kibii heeft besloten om het Moengo Festival of Music, met als thema Poku fu Kenki III, te verschuiven naar het jaar 2020. De artiesten en de partners, ook die in Frans-Guyana, zijn geïnformeerd en kunnen zich terugvinden in dit besluit.

September 17, 2019
Pansa Group overhandigd speciaal gefabriceerde muziektrofeeën voor de Sumusic Awards 2019

De overhandiging van de speciaal gefabriceerde muziektrofeeën t.b.v. de Sumusic Awards 2019 heeft gisteren, 16 september, plaats gevonden.

Health & Medicine

more health & medicine
December 02, 2019
Bijdrage alle actoren nodig bij overwinnen HIV-strijd

De HIV/AIDS epidemie in de wereld/Suriname zal alleen door sterkere betrokkenheid, ondersteuning en erkenning van de rol van van lokale gemeenschappen/ gemeenschapsorganisaties in de strijd tegen hiv, overwonnen worden.

November 28, 2019
Reactie ministerie VG op SER artikel DWT

Het ministerie van Volksgezondheid heeft notitie genomen van de aanbevelingen in het rapport “Pijnpunten in de Gezondheidszorg”, dat haar recent is overhandigd door de Sociaal Economische Raad (SER).

November 27, 2019
De Natuur heeft kracht: IJZERKRUID (ALATA TERE)

Uitwendig gebruik ijzerkruid. IJzerkruid heeft astringerende of samentrekkende werking wat maakt dat wonden sneller genezen. Daarnaast is het een bloedstelpend middel zodat wonden sneller kunnen beginnen aan het herstelproces.

November 22, 2019
AZP heeft CT Scan in eigen beheer

Na 27 jaar met de Stichting CT Scan (SCS) samengewerkt te hebben heeft het Academisch Ziekenhuis Paramaribo de scan nu in eigen beheer.

November 22, 2019
LVV reguleert de verkoop en het gebruik van Aluminium Fosfide

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is reeds geruime tijd begonnen om het gebruik van het pesticide Aluminium Fosfide te reguleren.

Power & Water Outages

more information
December 04, 2019
Bekendmaking EBS (06 dec 2019)

Bestemd voor de verbruikers wonende in het district PARAMARIBO.

November 14, 2019
BEKENDMAKING bestemd voor verbruikers te WANICA
in Wanica

De SWM maakt hierbij bekend dat zij vanaf woensdag 13 november tot en met vrijdag 13 december dagelijks tussen 7 uur ’s morgens en 7 uur ’s avonds noodzakelijke spoelwerkzaamheden zal uitvoeren in de Bomaweg, Reebergweg, Needeweg, Tasmanweg, ...

October 31, 2019
SPOEDBEKENDMAKING bestemd voor verbruikers te PARAMARIBO-NOORD

De SWM maakt bekend dat vanwege een stroomonderbreking van de NV EBS vannacht, haar productiestation te Blauwgrond voor enkele uren uit bedrijf is geweest.

December 03, 2019
Boek van de week: 'Het Christelijk Geloof'

Een waarheid, glashelder uitgelegd. Dat is het kenmerk van dit boekje. Het maakt deel uit van een groeiende reeks betrouwbare gidsen voor mensen die de weg van Christus willen volgen.

December 02, 2019
Workshop: Omgaan met Teleurstellingen

Een van de opdrachten bij de workshop 'Omgaan met Teleurstellingen' was een har...

November 19, 2019
Boek van de week: Gods kracht doorgeven.

In Hebreeën 6:1 en 2 vinden we een opsomming van de zes grondbeginselen van het...

Science & Technology

more information
November 28, 2019
Facebook down - Thanksgiving outage

Facebook has stopped working, amid a major Thanksgiving outage.

By Social
November 21, 2019
SZF lanceert nieuwe mobiele app

De SZF Connect is afgestemd op de behoeften van onze klanten en is gebaseerd op een klantvriendelijke ervaring.

September 20, 2019
TELESUR’s mobiel internet nu het snelst in Latijns-Amerika en de Caribbean

We hebben het snelste mobiele internet in de regio! Sinds de introductie van 4GLTE (Long Term Evolution) op 19 juni behalen onze mobiele internetgebruikers downloadsnelheden van rond de 70 Megabits per seconde op hun mobiele telefoon.

Laws & Government

more information
December 04, 2019
Schutter ingesloten door politie van Nickerie

Twee slachtoffers van mishandeling deden in de vroege ochtend van zondag 1 december aangifte van openlijke geweldpleging tegen een andere groep mannen op het politiebureau Nieuw Nickerie.

December 02, 2019
15-jarige omgekomen bij verkeersongeval te Welgedacht

De 15-jarige Sharwesh Khedoe is in de vroege ochtend van zondag 01 december omgekomen bij een verkeersongeval aan de Welgedacht-C weg ter hoogte van de Molhoopweg.

December 02, 2019
Cubaan aangehouden ter zake doorrijden na aanrijding

De politie van het bureau Centrum heeft op vrijdag 29 november de 35-jarige Cubaan Carlos, C. aan de Keizerstraat aangehouden.

December 02, 2019
Twee chauffeurs en drie magazijnmedewerkers ingesloten voor verduistering

De politie van het bureau Centrum heeft op woensdag 13 november vijf arbeiders van een handelsonderneming aangehouden.

December 02, 2019
CBB gaat over tot normalisatie afgifte paspoorten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) gaat dezer dagen over tot normalisatie in de afgifte van reguliere paspoorten. Het bureau heeft enige tijd niet aan de grote vraag kunnen voldoen.

November 29, 2019
Common Statement on the 8 December Trials

From the Heads of Mission accredited to Suriname of France, Germany, the Netherlands, Spain, the United Kingdom and the United States

December 02, 2019
Consude Games gestart
in Sports

De Consude games in Asunción, Paraguay is gestart middels een openingsceremonie...

November 27, 2019
Jongeren betrekken bij bewustwordingsproces UN SDG doelen

“Willen wij de United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) realiseren...

November 27, 2019
Suriname ready voor de Consude Games

De Surinaamse delegatie waaronder de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (...

November 20, 2019
Bezoek youth officers aan China

In het kader van het 70-jarig bestaan van de Volksrepubliek China is door tusse...

Other Articles

more information
November 28, 2019
Delegatie RO rondt missie in Frans-Guyana af

Een delegatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) bestaande uit minister Edgar Dikan, Rildo Aserie (Chef d’Bureau Min RO), Andre Pinas (hoofdafdeling Waterschappen), August Lila (directeur Overliggend Waterschap – Multipurpose ...

November 27, 2019
LVV-Regio West solidair met Genderbased Violence Campaign

Middels het hijsen van de speciaal daarvoor ontworpen oranje vlag op het hoofdkantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij Regio West in Nieuw Nickerie, heeft ook deze afdeling van het ministerie zich solidair verklaard met ...

November 27, 2019
Nationaal Leger bezig onbegrip Surinaamse vlag weg te werken

Nog steeds bestaat er veel onbegrip over hoe op waardige wijze met de Surinaamse vlag om te gaan. Het Nationaal Leger is doende dit onbegrip te verbeteren. In dit kader heeft luitenant Shyam Manniesingh op vrijdag 22 november, tijdens een ...

November 27, 2019
Oproep aan alle eigenaren van autohandelsbedrijven in Suriname

De Commissie Handelaren Ketekenplaten van het Korps Politie Suriname roept hierbij alle eigenaren van autohandelszaken in Suriname op, om aanwezig te zijn of zich te laten vertegenwoordigen bij, een informatie sessie over de lancering van de ...

November 27, 2019
Stroomvoorziening in het vooruitzicht voor Pikin Slee en Guyaba

Momenteel worden er voorbereidingen getroffen om het project Hernieuwbare energie te implementeren in de dorpen Pikin Slee en Guyaba.

Have something interesting to share?

Press Releases, Announcements, News, etc.
Get More Exposure For Your Name, Brand or Products.
Submit Your Article Today! or send it to: redactie @ socialsuriname.com

Browse Categories

more categories

Recent Blog Posts

more blog posts
November 21, 2019
This week we'll EXPLORE: Savon Du Monde

Savon du Monde is a gift shop where you can find a whole range of eco friendly, healthy, effective, practical, economical, biodegradable, natural, authentic & handmade products for your everyday well being. For you or as a natural gift for loved ones. We offer you authentic body and hair products, household & laun...

July 24, 2019
This week we'll EXPLORE: Pegasus Air Services

Pegasus Air Services is a young helicopter company founded by Jerome B. de Faria in 2011. Jerome had to contain ambitions to start his own helicopter business for several years until in 2011 the time was right! Starting with one single R44 ship, housed at his friends at the aero-club Jerome started providing se...

June 03, 2019
This week we'll EXPLORE: STUKA!

Wij geloven dat iedere leerling kan slagen voor het eindexamen. Ons doel is om producten te maken die jouw slagingskans vergroten. Wij weten dat het examen al moeilijk genoeg is. In de stressvolle examenperiode kun je daarom alle hulp gebruiken. Wij bieden gedigitaliseerde (oud) examenwerken aan. Leerlingen kunnen ...

Sponsored Articles

Give your business, organisation or products an extra boost and highlight them today!
article
SRD50
per month
article
SRD550
per year

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!
Other translations: Surinaams Nieuws, Nieuws uit Suriname, Nieuws, Actueel Nieuws, Christelijk Nieuws, Gezondheidsnieuws.

 

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

 

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'