Bezoek delegatie Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan Suriname


Een delegatie uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bestaande uit vier personen onder leiding van Secretaris-Generaal Christiaan Lamouline, heeft een bezoek gebracht aan het district Paramaribo. Dit bezoek, van 29 juni tot en met 4 juli 2019, was in het kader van een Stedenband samenwerkingsovereenkomst.

De overeenkomst is op 16 juli 2018 getekend door Yldiz Pollack Beighle, minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Suriname, namens het ministerie van Regionale Ontwikkeling/District Paramaribo en Bianca Debaets, Staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, namens het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze overeenkomst is gebaseerd op de uitwisseling van kennis en expertise. Beide partijen zullen ten behoeve van hun regio’s samenwerking bevorderen in een tiental domeinen, waaronder: stedelijke ontwikkeling en de uitdagingen van verstedelijking, sociale inclusie van kwetsbare groepen of arme buurten en duurzame en inclusieve economische ontwikkeling.

Tijdens het bezoek is een programma afgewerkt, waarbij de missie enerzijds de Surinaamse cultuur, erfgoed en architectonische schoonheid van dichtbij mocht ervaren en beleven, en anderzijds zijn technische bijeenkomsten gehouden met verschillende actoren om te komen tot specifiekere samenwerkingsprojecten.

In het kader van een van de 10 domeinen, namelijk stedelijke ontwikkelingsuitdagingen van verstedelijking, is er op 2 juli 2019 een intentieverklaring (MoU) ondertekend tussen Paramaribo en Urban Brussels, een afdeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat het beheer en ontwikkeling van Stedenbouw en erfgoed in haar portefeuille heeft. Deze MoU werd ondertekend door directeur Wilco Finisie van het Directoraat Regionale Ontwikkeling en Christiaan Lamouline, namens Bety Waknine, Directeur-Generaal van Urban Brussels.

Op 3 juli heeft de delegatie een succesvolle plenaire bijeenkomst gehouden met verschillende ministeries, zoals Openbare Werken, Transport & Communicatie, Natuurlijke Hulpbronnen, Justitie & Politie, Sociale Zaken, Sport & Jeugdzaken, Binnenlandse Zaken (Bureau Gender Aangelegenheden), Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, de stichting Suriname Hospitality and Tourism Traning Centre. Het doel van deze vergadering was om samenwerkingsmogelijkheden in de overige domeinen te verkennen en uit te diepen.

Bij de evaluatie en slotbepaling van deze missie is in gemeen overleg besloten een werkgroep samen te stellen. Deze werkgroep is terstond ingesteld door directeur Finisie, namens de minister van Regionale Ontwikkeling en heeft als belangrijke opdracht meegekregen, de voorstellen die in de technische meetings zijn aangedragen uiterlijk eind juli 2019 uit te werken in een werkplan. Als reeds potentiële gebieden zijn aangehaald: E-ID systeem, verkeersmobiliteit, stedenbouw & erfgoed in relatie tot duurzame toerisme (Paramaribo Museum) en duurzamer landbouw teelt. De werkgroep bestaat uit: Marlon Cairo (MRO), Judith Kiene (Paramaribo Zuid-West), Sharon Leysner (Paramaribo Noord-Oost), Tony van Nuffelen (Urban. Brussels) en Jef Willems (Brussels Hoofdstedelijk Gewest). Monique Pomba functioneert als Focal Point van deze samenwerking.

News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

November 18, 2019
President Bouterse en premier Mottley bezoeken Waka Pasi
in News

President Desiré Delano Bouterse en premier Mia Mottley van Barbados hebben een bezoek gebracht aan de Palmentuin Waka Pasi Craft & More. Dit vond plaats op zondag 17 november.

November 18, 2019
Voetbal: Nicaragua vs Suriname

Vanavond is er in het National Stadium in Managua, Nicaragua de zeer belangrijke wedstrijd in Groep D van League B van de Concacaf Nations League 2019-2020.

November 18, 2019
Suriname neemt afscheid van ex-minister en ambassadeur Lackin
in News

Suriname heeft afscheid genomen van ex minister en ambassadeur Winston Lackin. De heer Lackin heeft voor Suriname heel veel betekend. De uitvaart vond plaats in de KKF beurshal waar de nabestaanden, familie, vrienden en collega’s afscheid hebben ...

November 18, 2019
Onthulling naambord SNTA-gebouw

De bouw van het hoofdkwartier van de Suriname National Training Authority is onlangs begonnen. Om de start van de bouw te kenmerken werd er een ceremonie gehouden, waarbij het naambord werd onthuld.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'