Boodschap directeur IICA in verband met COVID-19 uitbraak


De directeur van het Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA), Manuel Otero, heeft in het kader van de uitbraak van het COVID-19 virus een boodschap uitgebracht naar de lidstaten van de IICA. Gezien Suriname, met name het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een nauwe en goede samenwerking heeft met de IICA, willen wij deze boodschap met de gemeenschap delen.

We zijn getuige van de verspreiding van een nieuwe pandemie in de 21ste eeuw. Nu minder dan vier maanden sinds de eerste uitbarsting, is de wereld op zijn kop. We hebben nog geen idee hoe het leven er over een paar maanden uit zal zien, wanneer deze dramatische gebeurtenis voorbij is. Deze situatie heeft een grotere impact op economieën die afhankelijk zijn van één sector, zoals: toerisme, aardolie of agrarische grondstoffen. Een structurele maatregel voor de lange termijn is diversificatie. De voedselvoorziening kan in gevaar komen, vooral in landen met een extreem hoog handelstekort in de landbouw. De situatie vraagt ​​om voedselzekerheid strategieën en meer inspanningen om de zelfvoorziening te vergroten. We moeten de rol van familieboeren herzien, die in bijna 60% van de voedselbehoefte op het halfrond voorziet.

Deze situatie vereist dat we ons concentreren op beleid dat producenten ten goede komt, met nadruk op gebieden als samenwerking, voorlichtingsdiensten, toegang tot technologie en landbouwverzekeringen. De nieuwe generatie ziekten en plagen die gewassen en dieren treffen, zoals: Fusarium op bananen, sprinkhanen en Afrikaanse varkenspest, creëert de behoefte aan geavanceerde bewaking en quarantainediensten in de landbouw, om zo op adequate wijze te kunnen inspelen.

We moeten steeds strenger zijn in het beheersen van het willekeurige gebruik van bepaalde landbouwchemicaliën. Het welzijn en de voedselzekerheid van onze mensen staan ​​op het spel, wat betekent dat we de wereldorde moeten handhaven zoals we die kennen. Deze situatie maakt de levering van effectieve en technische samenwerking noodzakelijk. Alleen op deze wijze zullen we eruit komen en het hoofd kunnen bieden aan uitdagingen en de voedselzekerheid en voedselveiligheid kunnen garanderen.

Covid-19 News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
Wel of geen mondkapje?
Wel of geen mondkapje?

De Amerikaanse vice-president Mike Pence maakte onlangs bekend dat de regering binnen enkele dagen nieuwe richtlijnen voor het dragen van mondkapjes en gezichtsbedekking bekend zullen maken.

By Social
April 03, 2020
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown

In de nacht van donderdag 3 april surveilleerde de politie in de pro wagen te Goede verwachting. Ter hoogte van de Mannesse Zegenweg werd een voorwerp in de richting van de surveillerende politieambtenaren gegooid. Dat voorwerp kwam tegen de ...

April 03, 2020
Eerste COVID-19 dode in Suriname
Eerste COVID-19 dode in Suriname

Dat waar de Surinaamse overheid voor vreesde en waarschuwde, is nu helaas een feit. Het eerste dodelijk slachtoffer als gevolg van het COVID-19 virus is gevallen.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'