Breaking News: Reizigers uit China mogen Suriname niet meer binnen


Naar aanleiding van de uitbraak van het Coronavirus (2019-nCoV), in de Stad Wuhan, Provincie Hubei van de Volksrepubliek China, maakt de Regering van de Republiek Suriname het volgende bekend. De regering van de Volksrepubliek China heeft drastische stappen getroffen om de verspreiding van dit virus in te dammen.

Inmiddels heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), de uitbraak van het Coronavirus officieel uitgeroepen tot een Public Health Emergency of International concern. De WHO heeft waardering uitgesproken voor de wijze waarop de Volksrepubliek China deze ernstige uitbraak aanpakt en de Regering van Suriname schaart zich achter deze uitgesproken waardering.

De regering van de Republiek Suriname maakt bekend dat tot op heden er geen besmettingen van het Coronavirus in Suriname zijn bevestigd. Echter blijven de Surinaamse gezondheidsautoriteiten uiterst alert op eventuele besmettingen. Teneinde ons land te vrijwaren van deze besmettelijke ziekte, zijn de volgende maatregelen op advies van het ministerie van Volksgezondheid van kracht:

  1. Reizigers (niet ingezetenen), die de afgelopen 14 dagen in de Volksrepubliek China zijn geweest, zullen vanaf heden niet worden toegelaten tot het Surinaams grondgebied. Deze regeling geldt zowel voor bemanningsleden als passagiers.
  2. Ingezetenen die op terugreis zijn van de risicogebieden (China), zullen na aankomst 14 dagen in quarantaine worden geplaatst.
  3. Reizigers zullen als onderdeel van de verhoogde controlemaatregelen door de immigratieambtenaren gevraagd worden naar hun reisgeschiedenis.
  4. Het reizigerspubliek wordt uitdrukkelijk geadviseerd niet af te reizen naar de risicogebieden en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

De gemeenschap wordt aangemoedigd de volgende routinematige, maar effectieve virus verspreidende preventieve maatregelen in acht te nemen:

  1. Was uw handen met zeep en water of gebruik een hand desinfecterend middel op alcoholbasis;
  2. Bedek neus en mond met een tissue bij hoesten of niezen;
  3. Hoest en nies in de boeg van de elleboog indien er geen tissue beschikbaar is;
  4. Vermijd nauw contact met mensen met griep symptomen; en
  5. Volg nauwlettend de nieuwsberichten van officiële kanalen.

De regering deelt de mening van de WHO dat het Coronavirus alleen met gezamenlijke inspanning en solidariteit kan worden bestreden.

Information & Awareness Health & Fitness Press Releases

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

February 24, 2020
Voorbereidingsmaatregelen COVID-19 in volle gang

Het 2019 Novel Corona Virus (2019nCoV), de nu geheten COVID-19 en voor het eerst waargenomen in China, maakt deel uit van een grote familie van Coronavirussen waarvan bekend is dat deze ziekten veroorzaken, variërend van verkoudheid tot meer ...

February 21, 2020
IDOS Opiniepeiling: NDP stevent af op een verkiezingsnederlaag

84.4% van de kiezers is ontevreden over de huidige economische situatie en 77.2% geeft aan, dat de huidige situatie waarin Suriname verkeert slechter is dan wat het 1 jaar geleden was. De regering Bouterse - Adhin krijgt een gemiddelde cijfer van 4.6

February 21, 2020
Volksgezondheid doneert bij heropening Stichting voor het Kind

Na ruim vier jaar gesloten te zijn, vond de heropening van Stichting voor het Kind (Stivoki) plaats. Dit heugelijk feit vond plaats onder aanwezigheid van vertegenwoordigers van diverse ministeries waaronder Volksgezondheid, Sociale Zaken ...

February 21, 2020
Korte reactie NIKOS op IDOS peiling van februari 2020

Het IDOS heeft een opiniepeiling gepubliceerd, waarvan het stemgedrag van de kiezer in Paramaribo is vrijgegeven. Onze complimenten dat IDOS de draad weer heeft opgepakt. In het bericht van IDOS wordt een opiniepeiling van NIKOS genoemd, maar ...

By NIKOS

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'