CANTO verwelkomt dieper overleg over regionale roaming tarieven


CANTO is een brancheorganisatie die 25 CARICOM-gebaseerde telecombedrijven en 20 niet-CARICOM-gebaseerde operatoren vertegenwoordigt die ook actief zijn in het Caribisch gebied.

CANTO erkent dat de kwestie van lagere roaming tarieven van cruciaal belang is voor de verwezenlijking van regionale ambities voor een enkele ICT-ruimte en neemt de cruciale rol van de telecomsector in de ontwikkeling van onze mensen en regio serieus. Het lidmaatschap van CANTO kijkt uit naar een constructief partnerschap met CARICOM, voor het hervormen van roaming tarieven en de regeringsleiders te verzekeren van de collectieve inzet van onze leden, door samen te werken om dit gedeelde doel te bereiken.

Sinds 2016 werkt CANTO samen met de Caribbean Telecommunication Union (“CTU”) en het ICT-agentschap opgericht door de hoofden van CARICOM, aan drie (3) beleidskwesties die van invloed zullen zijn op de totstandbrenging van een enkele ICT-ruimte.

Deze beleidskwesties zijn:

    Verlaging van roaming tarieven:

  • Regelgevende harmonisatie tussen Over-the-Top (OTT) -aanbieders en traditionele aanbieders met betrekking tot de gelijke betaling van belastingen en regulerende vergoedingen aan de overheid, evenals bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame infrastructuur;
  • Vergroting van de toegang tot breedband.

Hoewel CANTO zal blijven deelnemen aan het CTU-proces, kijkt het ook uit naar dieper overleg over de vereisten voor een succesvolle realisatie van de interne ICT-ruimte. In de context van een dergelijke samenwerking wijst CANTO op verschillende belangrijke aandachtspunten voor leden. Een probleem is de inherente moeilijkheid bij het vaststellen van een bescheiden, vast single-roaming tarief, gezien de aanzienlijke verschillen in onderliggende exploitatiekosten tussen CARICOM-landen en de daarmee gepaard gaande verschillen in prijsstelling van diensten die hierdoor worden verkregen. Ook van belang is hoe te handelen met single-state operators, zoals CANTO-leden in Suriname, Belize, Guyana en Trinidad & Tobago, gezien hun onvermogen om klanten een vast enkel tarief in rekening te brengen in andere CARICOM-landen waar ze geen netwerken hebben. CANTO-leden maken zich ook zorgen over het potentieel voor fraude en arbitrage op hun netwerken en over het aanhoudende gebrek aan billijkheid bij de behandeling van telecombedrijven in vergelijking met Over-the-Top-spelers op regionale markten.

Ondanks deze uitdagingen is CANTO ervan overtuigd dat deze en andere kwesties kunnen worden aangepakt door zorgvuldige en doelbewuste samenwerking met CARICOM en verheugt zich erop samen te werken met regeringsleiders, om de collectieve beslissingen te nemen die nodig zijn om de hervorming van de roaming tarieven een realiteit te maken.

Over CANTO
CANTO is de brancheorganisatie van telecommunicatie-exploitanten in het Caribisch gebied. CANTO is een vereniging zonder winstoogmerk bestaande uit operatoren, organisaties, bedrijven en particulieren in de ICT (telecommunicatie) sector. De vereniging heeft een Caribische focus als het gaat om ICT-kwesties voor de regio met een wereldwijd perspectief. De jaarlijkse conferentie en vakbeurs biedt het enige stadium waarop wereldwijde ICT-kwesties worden besproken door het bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijk middenveld.

Business & Finance News Science & Technology

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
Wel of geen mondkapje?
Wel of geen mondkapje?

De Amerikaanse vice-president Mike Pence maakte onlangs bekend dat de regering binnen enkele dagen nieuwe richtlijnen voor het dragen van mondkapjes en gezichtsbedekking bekend zullen maken.

By Social
April 03, 2020
Succesvolle verkoop actie bij PCS en SVZ
Succesvolle verkoop actie bij PCS en SVZ

De stakeholders uit de landbouwsector en Melk Centrale Paramaribo, MCP, hebben op donderdag 2 april hun verkoopactie voortgezet bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS en het Sint Vincentius Ziekenhuis, SVZ.

April 03, 2020
Hans Prade overleden
Hans Prade overleden
in News

DA'91 condoleert het gezin en de familie van Hans Orlando Prade Sr. (1938) met het heengaan van deze zeer bevlogen, strijdvaardige, onbevreesde en integere Surinamer.

April 03, 2020
Directeur Volksgezondheid weergeeft opvangmogelijkheden ziekenhuizen
Directeur Volksgezondheid weergeeft opvangmogelijkheden ziekenhuizen

In het Wanica Ziekenhuis kunnen 36 personen opgevangen worden, met een mogelijke uitbreiding tot 48 en bij een upscaling kan dat tot 180.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'