Cubaanse Medische Brigade oriënteert zich bij de RGD


De Cubaanse medische brigade die zich voorbereid om de preventieve gezondheidszorg van Suriname te versterken, heeft in 2 groepen van elk 25 personen op 22 en 23 oktober een oriëntatie bezoek gebracht aan de Stichting Regionale Gezondheidsdienst.

In haar openingswoord gaf RGD-directeur mevrouw Gopal aan dat de organisatie sinds 2005 Cubaanse artsen heeft mogen inzetten in het verzorgingsgebied. Dankzij onder andere de positieve ervaringen met de Cubaanse brigade, zal de RGD met medewerking van het ministerie van Volksgezondheid binnenkort de beschikking hebben over nog eens 26 artsen uit de republiek Cuba. De verwachting is dat zij de primaire gezondheidzorg een extra impuls zullen geven.

De groepen bezochten de RGD-poli te Flora en het Gezondheidscentrum Latour alwaar uitgebreide dienstverlening is toegelicht. In de tweede helft van de dag is aan hen de werkwijze van de RGD binnen de diverse disciplines geïllustreerd door drs. Aloysius Koendjbiharie, die coördinator is van de afdeling Community health.

Hij benadrukte onder meer het feit dat grotere nadruk gelegd zal moeten worden op preventieve zorg. Dat is ook de grootste drijfveer geweest van de RGD om haar behoefte voor ondersteuning en versterking kenbaar te maken bij het ministerie van Volksgezondheid.
In de evaluatie werd door de artsen aangegeven dat zij de dagen als zeer vruchtbaar hebben ervaren. De preventieve zorg is hun specialiteit. Vrijwel alle artsen hebben reeds missie ervaring opgedaan in landen buiten Cuba. De meeste van hen hebben onder meer gewerkt in Venezuela en Brazilië. Zij kijken ernaar uit om daadwerkelijk aan de slag te gaan bij de RGD.

Health & Fitness News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

November 18, 2019
Installatie adviesgroep toelages Volksgezondheid

De kledings- en vervoerstoelages van de ambtenaren werkzaam op het ministerie van Volksgezondheid zijn aan herziening toe.

November 18, 2019
Suriname neemt afscheid van ex-minister en ambassadeur Lackin
in News

Suriname heeft afscheid genomen van ex minister en ambassadeur Winston Lackin. De heer Lackin heeft voor Suriname heel veel betekend. De uitvaart vond plaats in de KKF beurshal waar de nabestaanden, familie, vrienden en collega’s afscheid hebben ...

November 18, 2019
Renovatie Stivoki afgerond

Su Aid en Stichting Voor het Kind hebben op donderdag 14 november een zogenoemde ‘bezichtingsdag’ gehouden voor de pers.

November 18, 2019
Man die telefoondiefstallen pleegde door RBTP aangehouden

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo ( RBTP) hebben op dinsdagavond 12 november de 20-jarige Rugovia, M. ter zake diefstal en verduistering op zijn woonadres in het politieressort Geyersvlijt opgespoord en aangehouden.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'