Dansanio Sital eerste CAT geslaagde in Caribisch gebied


Dansanio Sital is de eerste cursist in het Caribisch gebied die de Technicians for the Caribbean training van Caterpillar succesvol heeft afgerond. Sital die door tussenkomst van Surmac deze training kon volgen, markeert met zijn daad een historisch moment voor Suriname in het algemeen en Surmac in het bijzonder.

De Cat-gecertificeerde keek naar het nieuws en kwam erachter dat Caterpillar aan elke Surinamer een gratis onlinebasis technische training aanbood. Sital aarzelde niet en ging op zoek naar meer informatie. Op de facebookpagina van Surmac zag hij de link met informatie en registreerde zich direct. “Alles verliep vlekkeloos”, vertelt hij. “Ik heb er drie weken over gedaan, ongeveer drie dagen per week.” Het was volgens Sital even wennen in het begin. Hij deed voor het eerst een onlinetraining die daarnaast in het Engels werd gegeven. “Het was heel anders”, laat hij weten. “De taal was geen probleem voor mij, maar het was toch even wennen omdat je niet dagelijks Engels praat of schrijft.”

De online-training heeft Sital, die een rijke technische achtergrond heeft, gemotiveerd om verder te studeren. “Ik zou graag meer van dergelijke trainingen willen volgen. Niet alleen online, maar ook praktische trainingen zodat ik mijzelf beter kan ontwikkelen, want ik ben nog lang niet op de plek waar ik wil zijn.”

Sinds 1 januari 2019 hebben zich meer dan 800 cursisten aangemeld bij de gratis Technicians for the Caribbean training van Caterpillar. In het Caribisch gebied bieden naast Surmac, ook Macorp (Guyana) en M&E Limited (Bahamas), deze training aan. In Suriname hebben zich 801 personen aangemeld. Macorp en M&E Limited registreerden samen 23 personen. Caterpillar initieerde dit technicians programma in 2017 in Afrika waar het een gigantisch succes werd. Op grond hiervan werd besloten deze basis technische training ook in het Caribisch gebied aan te bieden.

Sital heeft een korte boodschap aan de 800 cursisten die zich hebben opgegeven. “Als je eenmaal bent begonnen, rondt het gewoon af. Je wordt er niet minder van, je wordt er juist meer van. Je leert er veel uit en je kan heel veel doen met het certificaat. Dit is het begin.”

General News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

August 22, 2019
Mobiele pomp Wageningen in werking gesteld om overtollig water sneller af te voeren
in News

De afvoer van water uit de verschillende loosleidingen van arealen te Wageningen moet nu vlotter gaan verlopen door het in werking stellen van de mobiele pompen bij het Pompgemaal Wageningen.

August 22, 2019
Indrukwekkende optredens tijdens Suriname Night Carifesta XIV

De drummers van de Alakondre Dron hebben indrukwekkende optredens neergezet tijdens een community activiteit te Arima (plaats buiten Port of Spain in Trinidad) en de Grand Market (centrum van de meeste activiteiten). Dit is gebeurd tijdens de ...

August 22, 2019
Bekendmaking EBS (22 aug 2019)
in Para

Bestemd voor de gebruikers wonende in het district PARA.

August 22, 2019
Orange Movement Karavaan trekt door Domburg

The Orange Movement Karavaan trok gister middag door de straten van Domburg 12e straat en zijwegen om de boodschap van hoop en moed over te brengen.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'