Directeur Volksgezondheid roept samenleving op tot kalmte


Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, roept de Surinaamse samenleving op tot kalmte. Tijdens de dagelijkse persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam op woensdag 25 maart gaf de functionaris aan dat er op dit moment nog steeds 8 positief besmette COVID-19 gevallen in Suriname zijn. Verder zijn er 301 personen onder toezicht van de autoriteiten in thuisquarantaine. Het laatste positieve geval betreft een diplomaat. Hij is in het Wanica Ziekenhuis in isolatie geplaatst.

Twee van de positief besmette gevallen zijn niet meer op de intensive care unit en worden overgebracht naar een andere unit waar zij kunnen bijkomen. Op basis van de geldende protocollen zullen deze mensen gevolgd worden. Zodra zij twee negatieve testen hebben aan kunnen tonen, zijn zij vrij verklaard. “Dat stemt in elk geval goed,”, aldus directeur Jessurun.

Zij benadrukte dat de bij herhaling aangegeven voorzorgsmaatregelen, handhygiëne, social distancing en geen samenscholing nog steeds van kracht zijn. Directeur Jessurun roept de samenleving op zich zelf in thuisquarantaine te plaatsen wanneer blijkt dat men in contact is gekomen met een besmette persoon. “Doe dit nog voordat de autoriteiten contact met u hebben opgenomen”. Afstand houden, handen met zeep wassen, bij ziek zijn thuis blijven zijn de voornaamste regels die de directeur ook vandaag doorspeelde.

Gebleken is volgens haar dat het virus nog in de lucht kan zijn, maar om iemand te kunnen besmetten moeten het nog druppels zijn. Tot nu toe is bewezen dat als het virus in de lucht hangt het niet wil zeggen dat het iemand kan besmetten. Anders is het wanneer de besmette persoon in de handen hoest of niest en daarna een materiaal aanraakt en dus de druppels daarop overbrengt.

Zowel directeur Jessurun als vice-president Adhin gaf aan dat de vastgestelde social distancing nu twee meter betreft, waar dat voorheen anderhalve meter was. De VP riep de samenleving ook op waakzaam te zijn en samen de strijd aan te gaan. Directeur Jessurn wijst erop dat de concepten die gelden voor het COVID-19 coronavirus van dag tot dag worden aangepast. Ook betrouwbare websites zoals Carva, John Hopkins en die van de PAHO passen steeds aan. Dit komt ook doordat COVID-19 nieuw is en het gedrag van dit virus in de wereld steeds veranderd. Jessurun benadrukt ook dat de WHO vanaf dinsdag 24 maart heeft gesteld dat er geen laag of hoof risico landen meer bestaan. Elk land is een hoog risicogebied. “We hebben te maken met een pandemie,” benadrukt de Volksgezondheidsdirecteur.

Covid-19 Health & Fitness Information & Awareness News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
Politie had relatief rustige dag
Politie had relatief rustige dag

De politie heeft op de vierde dag van de partiële lockdown een relatief rustige avond gehad. Op de eerste drie avonden van deze maatregel moest de politie nog in verschillende buurten optreden tegen personen die provocerend waren naar de ...

April 03, 2020
Volksgezondheid maant samenleving tot kalmte
Volksgezondheid maant samenleving tot kalmte

In navolging op het eerste dodelijke COVID-19 slachtoffer in Suriname, maant minister Antoine Elias van Volksgezondheid aan tot kalmte. De bewindsman roept de samenleving op om alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale ...

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'