Drie jaar overgangsperiode voor de e-ID


Voor de nieuwe ID-kaart, de e-ID, is er een overgangsperiode ingesteld van drie jaren. Dit betekent dat na de launch van de e-ID, drie jaren uitgetrokken zullen worden om de burgers de gelegenheid te geven om hun nieuwe ID-kaart te maken. Daarna moet eenieder in het bezit zijn van de e-ID kaart. Dit zegt Melvin Renfrum, beleidsadviseur ICT op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Verder geeft Renfrum aan dat wanneer je je ID-kaart pas hebt gemaakt, je niet hoeft te haasten om de e-ID te maken. “De personen die hun eerste e-ID gaan maken binnen die drie jaar krijgen het gratis. Van eenieder die 16 jaar of ouder is, wordt gevraagd om vanaf de launch en binnen 3 jaar in het bezit te zijn van de e-ID”.

Allereerst verschilt de nieuwe ID-kaart qua uiterlijk in kleur met de oude kaart. Verder heeft de nieuwe kaart ook veel voordelen, omdat het is voorzien van een machine readable chip. “Dat zal ervoor zorgen dat in tijd, het makkelijker is voor de burgers om de nieuwe kaart te gebruiken. Een ander voordeel is dat de e-ID ook veiligheidsaspecten heeft, waardoor het moeilijk na te maken is”, zegt de ICT-deskundige.

Thans moeten de burgers zich naar het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) begeven voor de aanmaak van een ID-kaart. Bij de e-ID kan dat bij elk bureau voor burgerzaken (bvb). “Bij de nieuwe kaart zou je wel even moeten wachten. Je krijgt het niet gelijk zoals dat nu gebeurt, omdat het eerst naar de printing house moet waar alle kaarten worden geprint. Je gaat dus naar je bvb om al jouw informatie zoals je naam, adres, foto en vingerafdrukken, door te geven. Deze informatie wordt dan opgestuurd naar de printing house en binnen 30 dagen krijg je een berichtje dat jouw e-ID kaart af is en opgehaald kan worden”, aldus Renfrum.

General News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

September 21, 2019
Minister Parmessar brengt werkbezoek aan Staatsboerderij NV

Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft een bezoek gebracht aan de Staatsboerderij te Reeberg in het district Wanica. Dit bezoek werk afgelegd op zaterdag 21 september 2019.

September 20, 2019
Moengo Festival volgend jaar op drie locaties

Stichting Kibii heeft besloten om het Moengo Festival of Music, met als thema Poku fu Kenki III, te verschuiven naar het jaar 2020. De artiesten en de partners, ook die in Frans-Guyana, zijn geïnformeerd en kunnen zich terugvinden in dit besluit.

September 20, 2019
Winti Wai krijgt verharde wegen

Het ressort Winti Wai in Paramaribo zal in de loop van de komende week voorzien worden van verharde wegen.

September 20, 2019
Wat wil regering Bouterse-Adhin met reserves lokale banken?

Om een deel van de vreemde valuta kasreserve van de algemene banken in Suriname onder haar beheer te krijgen, heeft governor Robert van Trikt van de CBvS besloten om een wijziging te brengen in het beleid van de CBvS.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'