Het verpleegkundig beroep, een beroep om ‘U’ tegen te zeggen


Het verpleegkundig beroep is een roeping, dat van roeping gaat naar professie en veel eerder dan Florence Nightingale is ontstaan. Het brengt ons helemaal terug naar het verhaal in de bijbel over de Barmhartige Samaritaan, die de wonden van zijn vijand verzorgde. Dit verhaal laat zien dat er uit barmhartigheid, dus uit roeping wordt verpleegd en dat maakt het verpleegkundig beroep tot een beroep om ‘u’ tegen te zeggen.

In het programma Opinie, aflevering 58, van het Nationaal Informatie Instituut, wordt deze stelling onderstreept door de gasten Conchita Groenveld, praktijk coördinator AZP en Guno Welzijn, lid van de Raad van Verpleegkundigen in Suriname (), tevens president van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS).

Het verpleegkundig beroep wordt opgesplitst in verpleegkundigen en verzorgenden. De zorggenieter staat hierbij centraal. Van de verpleegkundigen wordt kwalitatieve zorg verwacht, die voldoet aan de internationale verpleegkundige zorgstandaarden. Dat de zorg dynamisch is zien we niet alleen in de long life learning, maar ook in de transformatie die de opleiding verpleegkundigen heeft ondergaan. Een voorbeeld hiervan is de inschrijving voor deze opleiding die is opengesteld voor een ieder, zodat geïnteresseerden zich niet meer via een zorginstelling hoeven in te schrijven.

De waardering van de verpleegkundigen en verzorgenden wordt elk jaar geaccentueerd door de bekroning van een medewerker in aansluiting op de Internationale Dag van de Verpleging. Met deze activiteit is belast de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS). Dit jaar 2019-2020, is bekroond tot Nurse of the year, Sherida Boldewijn. Zij gaf aan deze bekroning verdiend te hebben, omdat ze zich samen met haar collega’s 100% heeft ingezet om kwalitatieve zorg te bieden en oplossingsgericht te functioneren.

In het televisieprogramma Opinie op GOV.TV, kanaal 8.3, kunt u de herhaling bekijken, op de woensdag en vrijdag, om 21.00 uur.

General News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

August 18, 2019
Indiase ambassadeur benadrukt goede werkrelatie met Firstlady
in News

Ambassadeur Mahender Singh Kanyal heeft op zondagmorgen in een telefonisch interview met Clifton Limburg de goede werkrelatie met de First Lady nogmaals benadrukt.

August 18, 2019
Minister Rabin Parmessar brengt bezoek aan de Jongste Exporteur Ajay Mataw

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij, heeft zondag 18 augustus 2019, samen met voorzitter Umar Taus van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname, (VEAPS) een bezoek gebracht aan het agrarisch bedrijf ...

August 18, 2019
Suriname maakt goede beurt tijdens CARIFESTA XIV

Suriname participeert aan de Carifesta XIV activiteiten met onder andere een Suriname Booth op de Grandmarket. De Grandmarket van Carifesta XIV is ingericht op de Queenspark Savannah, waar tientallen verkoopstands verbonden aan de verschillende ...

August 18, 2019
BEKENDMAKING NOODZAKELIJKE WERKZAAMHEDEN ter verbetering van de waterdruk te PARAMARIBO-NOORD

De SWM zal van maandag 19 augustus tot en met dinsdag 27 augustus 2019, ter verbetering van de waterdruk in Paramaribo-Noord, noodzakelijke werkzaamheden verrichten aan haar distributienet in en rondom het Uitgaanscentrum Paramaribo ...

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'