Minister Parmessar reikt salaris cheques uit aan arbeiders Prins Bernard Polder


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in Nickerie cheques overhandigd aan zeven arbeiders van de Prins Bernard Polder. Deze overhandiging deed de minister op zaterdag 7 september 2019. Deze betaling vond na 16 jaren weer plaats. De Prins Bernard Polder is eigendom van de Stichting Experimentele Landbouwbedrijven (SEL), die onder het ministerie van LVV valt.

Deze arbeiders zitten langer dan 16 jaren thuis zonder salaris en andere tegoeden. Dit komt doordat de toenmalige regering het bedrijf had verhuurd aan Sunrice BV, waarvoor honderden duizenden US Dollars betaald moesten worden om het vrij te krijgen. In 2008 werd de Prins Bernard Polder wederom verhuurd aan de Sunda Groep. Sindsdien hebben velen zich bekommerd om het lot van deze arbeiders, zonder enig resultaat. Met de overhandiging van de cheques aan de arbeiders, toont deze regering volgens minister Parmessar, dat zij de factor mens altijd als bijzonder belangrijk ziet. Volgens de bewindsman heeft het enige tijd geduurd, omdat het geld niet zo voor handen ligt en zaken via de Raad van Ministers moesten worden geregeld.

Kenneth Donk, voorzitter van Centrale van Landsdienaren Organisaties Regio-West, die zich reeds vele jaren sterk maakt voor deze groep, noemt dit het bewijs, dat een rechtvaardige strijd altijd zal worden beloond. Hij prees de regering en voorgaande ministers van LVV voor hun inzet op dit stuk. Met de in ontvangstneming van de bedragen die de arbeiders na onderhandelen met het ministerie zijn overeengekomen, is ook hun dienstbetrekking met het bedrijf beëindigd. De vroegere arbeiders van de Prins Bernard Polder kunnen reeds maandag over hun geld beschikken.

De overheid is reeds vele jaren in een rechtsprocedure verwikkeld met de Sunda Groep om de polder weer in eigen boezem te krijgen. De Prins Bernard Polder is bijzonder belangrijk voor de productie van zaaizaad voor de rijstsector.

News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

September 17, 2019
Werkzaamheden Tawajaripolderweg in volle gang

De asfalterings-, ontwaterings- en bestratingswerkzaamheden aan de Tawajariepolderweg te Creola in het district Saramacca zijn in volle gang. De weg is ongeveer een week terug over een strekking van 1.2 kilometer voorzien van de eerste asfalt laag.

September 17, 2019
Bekendmaking SWM (18 sept 2019)

BEKENDMAKING bestemd voor verbruikers te ressort Kabalebo.

September 17, 2019
Tips voor landbouwers ivm Hitte Golf

Spaar irrigatie water gedurende de Hitte dagen. Maak planten ’s morgens vroeg of in de late middag nat. Zo hebben de planten de tijd om het water op te nemen, voordat het te warm wordt en het verloren gaat door verdamping.

September 17, 2019
Sport- en Jeugdzaken voorziet Kabalebo van kunstgrasveld

De bewoners van het bestuursressort Kabalebo in het district Sipaliwini zijn ook van een multipurpose kunstgrasveld voorzien. Op zondag 15 september 2019 heeft de officiële oplevering en ingebruikname daarvan plaatsgevonden.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'