Minister Tsang bespreekt financieringsmogelijkheden voor KMO’s


Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme is geruime tijd bezig  te kijken naar diverse mogelijkheden, om Kleine en Middel grote ondernemers ( KMO’S) te begeleiden, te ondersteunen en te helpen aan een startkapitaal voor het opzetten van hun onderneming. Het is namelijk bekend dat KMO’s hieraan behoefte hebben daar zij niet gemakkelijk een bedrijfskapitaal kunnen krijgen.

Op maandag 4 februari 2019, heeft het ministerie reeds een memorandum of onderstanding getekend met de Coöperatieve Spaar en kredietbank GODO G.A. Hierdoor kunnen diverse ondernemers uit de toerisme- en agrarische sector worden ondersteund en begeleid. Eventueel kunnen zij ook technische ondersteuning krijgen, alsook het gezamenlijk geven van educatie en trainingen.

Donderdag 7 februari 2019 heeft minister Stephen Tsang van het ministerie van HI&T, wederom een onderhoud gehad met de Bankiers Vereniging. Tijdens dit onderhoud kwam onder andere aan de orde, de obstakels die kleine en middelgrote ondernemers ervaren bij het opzetten van een onderneming. De meest voorkomende klacht waarmee deze groep te kampen heeft is het aspect “acces to finance”.  Minister Tsang gaf aan dat de rentes voor leningen bij de commerciële banken te hoog zijn. Middels incentives en slimme constructies zijn er voorstellen gedaan aan de bankiersvereniging, om de risico’s en daarmee de rente van de commerciële banken omlaag te brengen. De bewindsman mikt op een rente beneden 10% voor leningen. Hij vroeg ook aan de vereniging om na te gaan welke incentives kunnen meehelpen aan het verlagen van de rente. Volgens onderdirecteur Sheoraj Panday van de Hakrinbank zal dat wel een enorme uitdaging zijn, daar de percentages des bank worden vastgesteld. De heer Eblein Frangie, directeur van de Finabank zegt dat de bank bereid is elke ondernemer te helpen, maar dat het wel van belang is dat ze een goede administratie op na houden. Met de bankiersvereniging zijn er werkafspraken gemaakt om de voorstellen binnen de ledenvergadering bespreekbaar te maken.

“Inmiddels zijn er ook diverse concept wetgevingen in de maak, om onder ander te bevorderen dat roerende goederen als onderpand kunnen worden gebruikt. Dit, zodat de kredietgevers beter beschermd zullen worden en een aanvullende faciliteit hebben ter verruiming van de mogelijkheid om aan een bedrijfskapitaal te komen”, zegt minister Tsang.

Het KMO- fonds welke door de afdeling Onderdirectoraat Ondernemerschap wordt uitgevoerd, is in een transformatie fase en zal binnen niet al te lange tijd voortgaan in samenwerking met het garantiefonds. Kleine en middelgrote ondernemers zullen binnenkort wederom hun projectvoorstellen kunnen indienen op het directoraat. De KMO’s zullen gedurende het geheel traject begeleid worden door de Unit, waarna er een screening zal plaatsvinden. Na goedkeuring zal die doorgeleid worden naar de bank. Dit projectvoorstel wordt door de bank gescreend, waarna de ondernemer na goedkeuring van een door haar ingediend project in aanmerking komt voor een lening bij het Fonds, tegen een laag rentepercentage.

General News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

October 18, 2019
2e Suriname Chartered Accountants Institute Conference

Tijdens de 2e Suriname Chartered Accountants Institute Conference, die gisteren van start is gegaan, heeft de voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, de heer Eblein Frangie, een inleiding gehouden over de aankomende National Risk ...

October 18, 2019
Finabank nu ook in Wanica

Nu ook tot uw dienst in Wanica. Finabank opent officieel haar nieuw filiaal aan de Indira Ghandiweg 144 te Wanica op woensdag 23 oktober.

October 18, 2019
Medische staf PCS volgt EMDR training

Als onderdeel van het lange samenwerkingsverband tussen het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en Arkin Nederland, hebben behandelaren van het PCS van 14 tot en met 17 oktober 2019 een EMDR training gevolgd, welke is verzorgd door de EMDR ...

October 18, 2019
Bekendmaking EBS (20 okt 2019)
in Wanica

Bestemd voor de gebruikers wonende in het district WANICA.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'