Nederlandse Ambassade: Bericht van Tijdelijk Zaakgelastigde Jaap Frederiks


Op vrijdag 13 maart werd in Suriname het eerste geval van een patiënt met het COVID-19 virus bevestigd. Hierop hebben de Surinaamse autoriteiten enkele maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dammen.

Eén deze maatregelen betreft het met onmiddellijke ingang grotendeels stilleggen van het reguliere internationale vliegverkeer met Suriname. Deze maatregel heeft ook consequenties voor Nederlanders die zich in Suriname bevinden.

Uiteraard houden we ook vanuit de Nederlandse ambassade de situatie nauwlettend in de gaten. Het is begrijpelijk dat veel mensen onzeker en ongerust zijn; iedereen is op zoek naar de laatste informatie. Helaas circuleren ook de nodige nepberichten, onder andere op de sociale media.

Ga alstublieft alleen af op de officiële berichtgeving van de relevante Surinaamse autoriteiten. Updates worden gepubliceerd op het online informatieportal https://covid-19.sr/. Nederlanders die zich in Suriname bevinden, raden we daarnaast aan ons reisadvies in de gaten te houden.

Onze ambassade en de consulaire dienstverlening van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn zoals altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op de telefoonnummers +597 477211 en +31 247 247 247. We doen ook ons best om de vele vragen die we per e-mail binnenkrijgen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Op dit moment krijgen we vooral veel vragen van Nederlanders die zich afvragen of en wanneer ze naar Nederland terug kunnen reizen. Vanaf maandag 16 maart worden door de verschillende luchtvaartmaatschappijen repatriëringsvluchten uitgevoerd. We adviseren u om hierover zelf online of telefonisch contact te zoeken met de luchtvaartmaatschappij waarvan u het retourticket hebt.

Tenslotte doe ik nog een dringend beroep op u allen de aanwijzingen van de Surinaamse autoriteiten ten aanzien van hygiëne en terughoudendheid bij contacten nauwgezet te volgen. Laten we er samen alles aan doen om de verspreiding van het virus te beperken.

Covid-19 Health & Fitness Press Releases Travel

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
Wel of geen mondkapje?
Wel of geen mondkapje?

De Amerikaanse vice-president Mike Pence maakte onlangs bekend dat de regering binnen enkele dagen nieuwe richtlijnen voor het dragen van mondkapjes en gezichtsbedekking bekend zullen maken.

By Social
April 03, 2020
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown

In de nacht van donderdag 3 april surveilleerde de politie in de pro wagen te Goede verwachting. Ter hoogte van de Mannesse Zegenweg werd een voorwerp in de richting van de surveillerende politieambtenaren gegooid. Dat voorwerp kwam tegen de ...

April 03, 2020
Eerste COVID-19 dode in Suriname
Eerste COVID-19 dode in Suriname

Dat waar de Surinaamse overheid voor vreesde en waarschuwde, is nu helaas een feit. Het eerste dodelijk slachtoffer als gevolg van het COVID-19 virus is gevallen.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'