OPROEP: Naleving voorwaarde thuisquarantaine


De eerste repatriatiegroep uit Miami die nu in thuisquarantaine zijn geplaatst, dient de stringente regels daarvan in acht te nemen voor 14 dagen. Aan hen zijn de regels van thuisquarantaine gisteren meegegeven.

De autoriteiten zullen geregeld controle uitoefenen op de naleving van de voorwaarden. Indien er  verschijnselen zijn die op COVID-19 aanduiden, dient de persoon per direct contact te maken met de gegeven contactnummers. De persoon wordt dan getest. De naleving van de voorwaarden van thuisquarantaine is één van de ernstige oproepen naar de gerepatrieerden, die tijdens de COVID-19 persconferentie van 22 maart 2020 is gedaan.

Karen Lewis-Bell, vertegenwoordiger van PAHO/WHO in Suriname, heeft tijdens deze persconferentie, bevestigd dat Cuba een laagrisicogebied van COVID-19 is. Zo ook wordt Curaçao gerekend tot een laagrisicogebied. Suriname heeft voor reizigers uit laagrisicogebieden een 14 dagen thuisquarantaine ingesteld. Laagrisicogebieden zijn gebieden waar slechts sprake is van import of importgerelateerde transmissies van het virus.

Landen waar er ongecontroleerde transmissies zijn, zoals Nederland en de Verenigde Staten, worden gerekend tot hoogrisicogebieden. Voor deze groep zal een striktere quarantainemaatregel gelden. Voor vertrek van alle repatriatievluchten zal de status van COVID-19 van dat land worden gecontroleerd, omdat de status elk moment kan veranderen.

Het Nationaal COVID-19 Managementteam is drukdoende bezig om de gestrande Surinamers terug te halen. Momenteel wordt informatie ingewonnen van de gerepatrieerden over hun gezondheidstoestand en verblijfplaats voor thuisquarantaine in Suriname. Met deze informatie kunnen de autoriteiten vlottere beslissingen nemen met betrekking tot de (soort)quarantaine voor de gerepatrieerden.

Covid-19 Information & Awareness

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
Wel of geen mondkapje?
Wel of geen mondkapje?

De Amerikaanse vice-president Mike Pence maakte onlangs bekend dat de regering binnen enkele dagen nieuwe richtlijnen voor het dragen van mondkapjes en gezichtsbedekking bekend zullen maken.

By Social
April 03, 2020
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown

In de nacht van donderdag 3 april surveilleerde de politie in de pro wagen te Goede verwachting. Ter hoogte van de Mannesse Zegenweg werd een voorwerp in de richting van de surveillerende politieambtenaren gegooid. Dat voorwerp kwam tegen de ...

April 03, 2020
Eerste COVID-19 dode in Suriname
Eerste COVID-19 dode in Suriname

Dat waar de Surinaamse overheid voor vreesde en waarschuwde, is nu helaas een feit. Het eerste dodelijk slachtoffer als gevolg van het COVID-19 virus is gevallen.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'