Palmentuin Waka Pasi feestelijk in gebruik genomen


De Palmentuin Waka Pasi Craft & More is gisteren feestelijk in gebruik genomen. De opening heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van president Desi Bouterse, first lady Ingrid Bouterse-Waldring en andere hoogwaardigheidsbekleders. Na de toespraken en culturele optredens hebben de president en de first lady een wandeling gemaakt langs de verschillende cabana’s op de Wakapasi.

De first lady zei in haar toespraak dat er met de realisering van de Wakapasi een bijzonder zaad is gelegd voor duurzame bevordering van de Surinaamse culturele industrie en het toerisme. Het spin-off effect zal de lokale en de internationale gemeenschap raken. Het idee voor een Wakapasi is vorig jaar ontstaan en is in februari 2018 gepresenteerd aan de Indiase regering. Het is een feit geworden tijdens het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind in juni 2018.

Uit de meer dan 100 registraties konden uiteindelijk maar 24 standhouders aanbod komen. De firstlady benadrukte in haar toespraak dat de financiering van dit project geen lening, maar een schenking is van India. Op sociale media worden er andere ‘dingen’ gezegd die dus niet op waarheid berusten.

President Desi Bouterse noemde de Wakapasi een geweldig idee. De president is bijzonder onder de indruk van het geleverde werk dat tot stand is gekomen door de gezamenlijke inzet van diverse actoren. De Wakapasi is volgens onderwijsminister Lilian Ferrier een aanwinst voor het stadstoerisme, maar ook voor de vele ondernemers die de kans krijgen om hun producten aan te bieden.

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost zegt dat de Wakapasi voor een stukje stadsverfraaiing zal zorgen. De Wakapasi geeft volgens de dc een perfecte weerspiegeling van onze multiculturele samenleving. De burgervader bedankte de first lady die dit project heeft geïnitieerd en met succes heeft afgerond.

De Wakapasi heeft als doel het creëren van een economische basis voor vrouwen uit de marron- en inheemse gemeenschap ter bevordering van hun ondernemersvaardigheden alsook hun eigen inkomen.De Palmentuin Waka Pasi Craft & More staat langs de Van Sommelsdijckkreek en huisvest 24 cabana’s (hutjes).

Travel News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

August 16, 2019
Minister Parmessar en visserijsector bereiken akkoord over de vergunningsvoorwaarden

In het kader van de ordening van de visserijsector, heeft minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij, op vrijdag 16 augustus 2019, met de belanghebbenden een belangrijke mijlpaal bereikt na een reeks van besprekingen.

August 16, 2019
Bekendmaking EBS (19 aug 2019)
in Para

Bestemd voor de gebruikers wonende in het district PARA.

August 16, 2019
CTU ICT-week in Suriname

De regering van de Republiek Suriname, in het bijzonder het Ministerie van Openbare werken, Transport en Communicatie, en de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) zullen een week lang de Caribbean Telecommunication Union (CTU) ICT-week ...

August 16, 2019
Moengo Leest

Open mic activiteit op de H. Siregar- O.S. Zinkkampoe en de St. Theresiaschool, resp. 1, 7 en 13 augustus 2019

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'