Plantvermeerderingstraining in Nickerie afgesloten


De tweedaagse training plantvermeerdering die door het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) is afgesloten. Dit gebeurde op vrijdag 20 maart 2020. Deze training was bedoeld om eenieder die geïnteresseerd is in de fruitteelt, de basistechnieken van de teelt aan te leren en ook zij die reeds aan fruitteelt deden hebben aan deze training deelgenomen.

“Ik ben al jaren bezig met de fruitteelt maar de training was voor mij leerrijk, ik heb namelijk geleerd hoe ik mijn eigen plantmateriaal kan vervaardigen en ook hoe ik mijn eigen compost kan produceren. Zaken die toch heel belangrijk zijn bij de fruitteelt”, geeft een deelnemer aan.

Het Ministerie van LVV heeft ervoor gekozen deze training te houden in het district Nickerie, daar deze vrij is van de carambola fruitvlieg. Momenteel mogen alleen manja’s uit Nickerie worden geëxporteerd, vanwege zijn fruitvlieg vrije status. Het ministerie doet er alles aan om deze status te behouden en de teelt te blijven stimuleren om zodoende de export te kunnen verhogen, met als gevolg vermeerdering van de inkomsten.

Zowel de deelnemers aan de training van Henar, alsook die van Mulo Corantijnpolder vonden de training leerrijk en hebben aangegeven dat er meer behoefte is aan trainingen en begeleiding.  Tijdens de training is door LVV-medewerkers wederom aangegeven dat op de ressortkantoren men terecht kan voor het aangeven van de trainingsbehoefte, alsook het inwinnen van informatie en ook voor advies. Aan de cursisten is de verzekering gegeven dat ze op regelmatige basis zullen worden bezocht door de LVV-landbouwvoorlichters.

Door het opzetten van eenvoudige hydroponicsystemen op het terrein van het hoofdkantoor van LVV en de verschillende ressortkantoren, wil minister Parmessar samen met de medewerkers eenieder bewust maken om zelf wat groente en fruit te planten en te nuttigen.  In het kader van de wereldwijde uitbraak van COVID 19 is goede hygiëne heel belangrijk, evenals gezonde voeding.

Business & Finance Education News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
Wel of geen mondkapje?
Wel of geen mondkapje?

De Amerikaanse vice-president Mike Pence maakte onlangs bekend dat de regering binnen enkele dagen nieuwe richtlijnen voor het dragen van mondkapjes en gezichtsbedekking bekend zullen maken.

By Social
April 03, 2020
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown

In de nacht van donderdag 3 april surveilleerde de politie in de pro wagen te Goede verwachting. Ter hoogte van de Mannesse Zegenweg werd een voorwerp in de richting van de surveillerende politieambtenaren gegooid. Dat voorwerp kwam tegen de ...

April 03, 2020
Eerste COVID-19 dode in Suriname
Eerste COVID-19 dode in Suriname

Dat waar de Surinaamse overheid voor vreesde en waarschuwde, is nu helaas een feit. Het eerste dodelijk slachtoffer als gevolg van het COVID-19 virus is gevallen.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'