Plus.sr wil mannen via werkplek bewegen tot gezondheidstest


Anders dan vrouwen zijn mannen minder geneigd om naar de dokter te gaan. Ze lopen vaak lang rond met medische klachten waardoor er extra risico is op ernstige ziekten. Via de campagne ‘Men’s Health op de werkplek’ wil stichting Plus.sr die voorheen bekend stond als Foundation He+Hiv, de mannen op een andere manier bereiken: via hun werkplek.

In samenwerking met MyLab zal de stichting bedrijven bezoeken waar veel mannen werken en hen motiveren om een persoonlijke gezondheidsscreening te doen. Imgracia Joemrati, managementsupport-consultant bij de stichting, vertelt dat het vooral de bedoeling is om de hiv-status van de doelgroep te weten. “Maar we willen de nadruk niet alleen leggen op hiv omdat er nog een taboe daarop rust en daardoor kun je veel minder reacties krijgen.”

Daarom is gemeend ook te testen op onder meer glucose, bloeddruk en cholesterol. De organisatie wil hiermee ook het bewustzijn brengen dat hiv intussen gewoon een chronische aandoening is, zoals de andere ziektes waarop getest zal worden en dat een hiv-infectie niet het einde van een leven betekent.

Op de vraag waarom de stichting denkt de mannen wel via de campagne te bereiken, verwijst Joemrati naar een proefproject dat in april is gedaan bij vier bedrijven. “We hebben gezien dat het werkt.” Ze vertelt dat Plus.sr in het verleden vaker sessies heeft gehouden, waarbij de doelgroep (mannen die seks hebben met mannen) naar de organisatie kwam om getest te worden. De stichting deed ook outreach-activiteiten waarbij ze de doelgroep zelf benaderde.

Het is de eerste keer dat Plus.sr dit via de werkvloer zal doen. Voorafgaand aan de gezondheidsscreening, zullen de vertegenwoordigers van Plus.sr en MyLab de medewerkers informeren over de screening en de testen die aangeboden worden. “De nadruk wordt gelegd op de confidentialiteit van de resultaten, die uitsluitend met de medewerker worden gedeeld.”

Bij een positief testresultaat op hiv wordt een consultant ingezet die tegen een vergoeding de werknemer zal begeleiden. Joemrati: “Mensen moeten hun status eerst kunnen accepteren voordat hen medicatie wordt toegediend, anders krijg je depressieve mensen die daardoor hun medicatie niet of niet goed kunnen gebruiken.” De organisaties zijn al begonnen met voorbereidingen voor de campagne.

Health & Fitness Press Releases

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

November 18, 2019
Premier Mottley brengt bezoek aan president Bouterse
in News

Premier Mia Amor Mottley van Barbados is na een jaar terug voor een werkbezoek aan Suriname. De premier is van 17 tot en met 19 november 2019 in ons land.

November 18, 2019
President Bouterse en premier Mottley bezoeken Waka Pasi
in News

President Desiré Delano Bouterse en premier Mia Mottley van Barbados hebben een bezoek gebracht aan de Palmentuin Waka Pasi Craft & More. Dit vond plaats op zondag 17 november.

November 18, 2019
Voetbal: Nicaragua vs Suriname

Vanavond is er in het National Stadium in Managua, Nicaragua de zeer belangrijke wedstrijd in Groep D van League B van de Concacaf Nations League 2019-2020.

November 18, 2019
Onthulling naambord SNTA-gebouw

De bouw van het hoofdkwartier van de Suriname National Training Authority is onlangs begonnen. Om de start van de bouw te kenmerken werd er een ceremonie gehouden, waarbij het naambord werd onthuld.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'