Pompen voor landbouw, veeteelt en woongebieden noodzakelijk


Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bijzonder onder de indruk van de financiering van 19 pompen door de Exim Bank uit India. Het ligt in de bedoeling dat in eerste instantie de districten Nickerie, Saramacca, Wanica en Commewijne worden voorzien van de pompen. Het komt vaak voor dat bij hevige regenbuien een aantal gebieden, voornamelijk de woon- en productiegebieden onder water komen te staan. Om een goed en gezonde productie en een comfortabel woonmilieu te garanderen is deze stap enorm van belang.

Exim bank heeft ook eerder het pompgemaal van Wageningen gefinancierd. Als alles goed gaat kunnen de activiteiten met betrekking tot het installeren van de pompen binnen enkele maanden van start gaan en uiterlijk eind 2019 operationeel zijn. De pompen zullen op 10 locaties in de Landbouw, Veeteelt en woongebieden worden geïnstalleerd voor de ontwatering van de gebieden. Zowel de voorbereidingen als de onderhandelingen over het contract zijn reeds in 2016 gestart tussen het ministerie van LVV en de Exim Bank, maar de financial agreement kwam wat later op 29 januari 2019, gaf de bewindsman aan.

Het ministerie heeft een target om toonaangevend te worden op het gebied van Landbouw in het Caribisch gebied en meent ook dat zij die potentie in huis heeft. “De premier van Barbados heeft onlangs, tijdens haar bezoek aan Suriname bevestigd dat zij graag met Suriname wil samenwerken op het gebied van Landbouw. Vandaar dat de infrastructuur een belangrijke factor is. Er is genoeg water nodig voor de productie, maar ook het op tijd ontwateren is erg belangrijk. De bedoeling is dat Suriname het Caribisch gebied voorziet van agrarische producten en daarvoor is zowel irrigatie als ontwatering van essentieel belang”, aldus minister Lekhram Soerdjan van LVV.

General News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

October 18, 2019
Finabank nu ook in Wanica

Nu ook tot uw dienst in Wanica. Finabank opent officieel haar nieuw filiaal aan de Indira Ghandiweg 144 te Wanica op woensdag 23 oktober.

October 18, 2019
Bekendmaking EBS (20 okt 2019)
in Wanica

Bestemd voor de gebruikers wonende in het district WANICA.

October 18, 2019
Medische staf PCS volgt EMDR training

Als onderdeel van het lange samenwerkingsverband tussen het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en Arkin Nederland, hebben behandelaren van het PCS van 14 tot en met 17 oktober 2019 een EMDR training gevolgd, welke is verzorgd door de EMDR ...

October 18, 2019
2e Suriname Chartered Accountants Institute Conference

Tijdens de 2e Suriname Chartered Accountants Institute Conference, die gisteren van start is gegaan, heeft de voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, de heer Eblein Frangie, een inleiding gehouden over de aankomende National Risk ...

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'