Positief COVID-19 geteste vrouw in stabiele toestand


De vrouw die positief getest is op het COVID-19 virus verkeert in stabiele toestand. Zij is het eerste geïmporteerd geval van COVID-19 in ons land. Tot nu toe is dit het enige geval. Dit benadrukt minister Antoine Elias van Volksgezondheid tijdens een persconferentie van de regering op 14 maart 2020. De bewindsman hekelt het feit dat er heel wat fake berichten omtrent de situatie rondgaan in de samenleving.

Het ministerie is volgens de bewindsman uiterst alert op eventuele besmettingen met het virus. First responders en gezondheidswerkers worden in dit kader door middel van training hierop voorbereid. Er is voldoende persoonlijke protective equipment in voorraad en deze zal steeds worden aangevuld. Gelet op de preventie is de informatieverschaffing via verschillende mediakanalen verhoogd. “Om het virus tegen te gaan zal te allen tijde gehandeld moeten worden op basis van feiten en niet op basis van vrees, paniek en fake news.” Voorts riep minister Elias de gemeenschap op om steeds te letten op persoonlijke hygiëne, geen fake berichten rond te sturen, officiële nieuwsberichten te volgen en onder alle omstandigheden kalm te blijven.

De minister riep de samenleving op de gewoonte om het gezicht steeds aan te raken, te weerstaan. Ook diegene die in de afgelopen 14 dagen in het buitenland zijn geweest en griepsymptomen hebben sprak de minister aan. Deze groep zou volgens hem contact kunnen opnemen met de hotline, die te bereiken is op het telefoonnummer 178.

Regeringsautoriteiten zijn in een persconferentie ingegaan op de actuele situatie ten aanzien van het COVID-19 virus. Tijdens deze samenkomst op 14 maart 2020 had vicepresident Michael Ashwin Adhin de leiding.

Health & Fitness News Travel

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
VP Adhin feliciteert Surinaams volk
VP Adhin feliciteert Surinaams volk

Vicepresident Michael Ashwin Adhin feliciteert het Surinaamse volk met de tweede significante olievondst in het Surinaamse kustgebied.

April 03, 2020
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown
Vernieling gepleegd aan dienstvoertuig tijdens Lockdown

In de nacht van donderdag 3 april surveilleerde de politie in de pro wagen te Goede verwachting. Ter hoogte van de Mannesse Zegenweg werd een voorwerp in de richting van de surveillerende politieambtenaren gegooid. Dat voorwerp kwam tegen de ...

April 03, 2020
Hans Prade overleden
Hans Prade overleden
in News

DA'91 condoleert het gezin en de familie van Hans Orlando Prade Sr. (1938) met het heengaan van deze zeer bevlogen, strijdvaardige, onbevreesde en integere Surinamer.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'