Prijs van eieren enigzins genormaliseerd


De ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Handel, Industrie en Toerisme constateren enige normalisatie van de prijs per ei.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en zijn collega, minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HIT) hebben op 13 augustus 2019, zoals gepland overleg gepleegd over de gang van zaken met betrekking tot het normaliseren van de prijs van eieren. De overheid had de pluimvee sector 2 weken de tijd gegeven om de prijs per ei te stabiliseren. Het beroep werd toen gedaan om de bewustwording onder hun leden op gang te brengen en te zorgen voor het normaliseren van de consumentenprijs voor eieren.

Uit rapportage vanuit het veld blijkt dat de prijs per ei schommelt tussen de SRD 1,25 en SRD 1,50. Bij enkele winkels is de consumentenprijs zelf iets boven de SRD 1,40 per eenheid.
De overheid heeft belooft er alles aan doen om de prijs volledig genormaliseerd te hebben voor de consument. Het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme zal nadere informatie met betrekking tot de maximale toegestane consumentenprijzen via bekendmakingen presenteren aan de samenleving.

De bewindslieden geven aan dat naar schatting de prijs mogelijk verder zal dalen wanneer er rond september – oktober van dit jaar een overschot van eieren wordt verwacht op de markt. De overheid zal dan indien nodig de sector wederom uitnodigen voor een evaluatie om dan te praten over de nieuwe situatie.

De samenleving wordt opgeroepen om waakzaam te zijn en niet meer te betalen dan de vastgestelde consumentenprijs. Indien de consument constateert dat er meer wordt gevraagd dan is vastgesteld, zij contact op neemt met de afdeling Economische Controle Dienst (ECD) van het Ministerie van Handel, Industrie & Toerisme op het nummer 483949 of via de klachtenlijn van dit ministerie op het whatsapp nummer 08586256

De overheid doet eveneens een beroep op de winkeliers om niet meer dan SRD 1,12 per ei te betalen voor de opkoop. Als blijkt dat de handelaar zich niet houdt aan de opkoopprijs, de winkeliers dit ook rapporteren aan de afdeling ECD van het ministerie.

De overheid doet er alles aan om de samenleving te beschermen tegen prijsopdrijving en zal hard optreden tegen zij die er misbruik van maken en de samenleving onnodig duperen.

Aldus een gezamenlijke verklaring vanuit de ministeries Landbouw, Veeteelt en Visserij en ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Business & Finance News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

August 16, 2019
Arrestatie Team houdt twee diefstal verdachten aan

Het Arrestatie Team (A.T.) heeft de 42-jarige verdachte Melvin, Z. alias “rasta” op woensdag 7 augustus op zijn woonadres te Meneckendam aangehouden en zijn kompaan de 34-jarige Raoul, L. alias “Jankie” is in de vroege ochtend van dinsdag ...

August 16, 2019
Voetganger dodelijk aangereden door automobiliste

De voetganger Kries Brindaben Panday is op donderdag 8 augustus overleden na te zijn aangereden door een auto. De ingeschakelde politie deed de plek aan voor onderzoek, nadat zij de melding kreeg van een man die was dood neergevallen voor een ...

August 16, 2019
CTU ICT-week in Suriname

De regering van de Republiek Suriname, in het bijzonder het Ministerie van Openbare werken, Transport en Communicatie, en de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) zullen een week lang de Caribbean Telecommunication Union (CTU) ICT-week ...

August 16, 2019
Procedure voor nemen van bodemmonsters voor gebieden tbv landbouwpraktijken

Het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (ODLOAV) heeft als hoofdtaak het uitvoeren van toegepast onderzoek met betrekking tot duurzame productiesystemen in de landbouw.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'