Advertisement

Reactie op vragen in Keerpunt onder de kop “Kort Lontje”

Bookmark this
11 February, 2019 By De Boodschap

De onderstaande publicatie is een reactie op een artikel in de rubriek “keerpunt”, opgenomen in de editie van het avondblad De West van zaterdag 09 februari 2019.

Het was voor mij een openbaring toen de president tijdens mijn beëdiging als minister van Justitie en Politie de opmerking maakte dat iedereen weet dat Sjinnie een korte lont heeft. Ik moet u zeggen op dat moment was het voor mij een eye opener. Inderdaad kon ik vanaf toen vaststellen vanwaar soms mijn agressief gedrag komt. Nooit eerder had de president mij erop gewezen. Ik ben hem dankbaar daarvoor. De beslisser weet waarvoor het goed is.

Ik ben van mening dat ik niet flink heb uitgehaald naar de procureur – generaal, zoals wordt beweerd in het roddel verhaal. In ieder geval ben ik niet persoonlijk geweest anders had ik andere dingen gezegd. Desgevraagd heb ik de wijze waarop de man invulling geeft aan zijn functie besproken en als hoge-ambtenaar met mijn staat van dienst kan ik mij dat permitteren. Mijn verbazing was juist gericht op het ethische vraagstuk.

Ik ben in een rechtsstaat vrij, zoals alle andere moraalridders, om mijn mening te ventileren, in het bijzonder waar het betreft zaken die het openbaar bestuur raken. Ik fulmineer niet, maar wijs op misleiding en standpunten ingenomen door personen met een dubbele moraal. Wat op sociale media te zien is, is een deel van de werkelijkheid over de ex-militairen bij mij op het kabinet. In de film is ook te zien hoe velen van hen mij hebben omringd en dankbaar waren voor dat moment, maar dat is in het kader van goede journalistiek blijkbaar achterwege gelaten.

Mijn ministerschap heeft niet lang geduurd omdat ik geen dubbele moraal wilde aanhouden. Ik laat geen enkel karakterloze figuur de spot met mij drijven, terwijl ik op de hoogte ben van mans reilen en zeilen. “Over integriteit gesproken, moet van der San de laatste zijn die praat”, aldus een passage uit het verhaal in de West. Laat mij aan jullie onnozele zielen zeggen, dat deze man zijn hand niet in eigen boezem hoeft te steken, omdat hij regelmatig met zijn rechterhand op zijn linker borst loopt in de houding van trouw.

Dat is voor hem niet zomaar. Daarom is hij in staat die leugen te weerleggen dat hij na zijn ontslag als minister zes maanden salaris zou hebben getoucheerd. Degene die de informatie heeft verstrekt is zo onbekwaam, terwijl hij met het bijltje heeft gehakt.

Als gewezen minister en gewezen directeur van het kabinet van de president voor tenminste acht jaren, heb ik mijn functie als directeur hervat en op grond van ambtelijk gebruik is mijn salaris vastgesteld. De grootste onzin dat ik ooit heb gehoord in een rechtsstaat is dat van der San dan de ambtenarenwet als dekking zal nemen om aan te geven dat hij daarop recht heeft m.a.w. om te rechtvaardigen dat ik een ministerssalaris ontvang.

De doorbetaling van de zes maanden wettelijke regeling is voor ministers die tenminste een jaar hebben gediend. Voor mij was dat logisch dat ik daarvoor niet in aanmerking kwam. Dat heeft met integriteit te maken. Platinakaart van het SZF behoort ook tot de voorzieningen van ministers en ex ministers. Aangezien van der San reeds in het bezit was van een ambtenarenkaart op grond van zijn meer dan 35 overheidsdienstjaren, waarvan bijkans 25 jaren in een directie functie op Binnenlandse zaken, heeft hij geen platinakaartje van SZF nodig hoewel hij rechtens aanspraak op maakt.

Voor het overige ben ik verantwoordelijk voor mijn handel en wandel en Eugène heeft noodzakelijkerwijs geen boodschap aan wie hem al lang niet meer serieus wil nemen. Zolang ik in de rechte verhouding kan staan tot de Meester.

Ik hoop dat u ook zoveel plezier zal hebben aan het plaatsen van mijn reactie op uw artikel over “Kort Lontje”.

Written by

De Boodschap


Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Advertisement

Recent Articles

Opa Doeli initieert AA-HA richtlijnen training voor Juspol medewerkers

Opa Doeli initieert AA-HA richtlijnen training voor Juspol medewerkers

in News

Opa Doeli doorgangscentrum, dat onder het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) ressorteert, heeft de training Accelerated Action for the Health of Adolescents(AA-HA) geïnitieerd. Deze training is voor medewerkers uit verschillende diensten ...

June 15, 2019 By NII

Training activiteitenbegeleiding succesvol afgerond

Training activiteitenbegeleiding succesvol afgerond

in News

In het kader van het lange samenwerkingsverband tussen het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en Arkin Nederland zijn er diverse activiteiten ontplooid, waaronder onderzoek, deskundigheidsbevordering en opleiding.

June 15, 2019 By NII

AFD informeert minister Akiemboto over status projecten

AFD informeert minister Akiemboto over status projecten

in News

Een delegatie van de Agence Française de Développement (AFD) heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Sergio Akiemboto van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Dit bezoek is afgelegd op dinsdag 11 juni 2019, in het kader van ..

June 15, 2019 By NII

Ministeriële vergadering voor versterking samenwerking CARICOM en Cuba

Ministeriële vergadering voor versterking samenwerking CARICOM en Cuba

in News

Minister Yldiz Pollack–Beighle van Buitenlandse Zaken heeft tijdens de zesde CARICOM-Cuba Ministeriële vergadering, de belangrijke rol die Suriname, te samen met de overige CARICOM-landen, heeft bij het garanderen van voedselvoorziening voor de ...

June 15, 2019 By NII

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

New Deals

Indiase rijsttafel voor 2 personen

 SRD 150.00 |  SRD 100.00

Indiase rijsttafel voor 2 (twee) personen @ SRD 150.00 NU voor SRD 100.00 i.v.m....

14 Days left

Leaderboard banner (1 jaar) ontvang 2 maanden korting!

 SRD 1,200.00 |  SRD 1,000.00

Leaderboard banner (1 jaar)(2 maanden korting)

14 Days left

Square banner inclusief (1 jaar) Pro listing

 SRD 708.00 |  SRD 600.00

Square banner inclusief 'FREE' (1 jaar) 'Pro' pagina (listing).

14 Days left

Large Mobile banner (1 jaar) ontvang 2 maanden korting!

 SRD 900.00 |  SRD 750.00

Large Mobile banner (1 jaar)(2 maanden korting)

Valid Until 01 August, 2019

Popular Deals View more deals

Oil Change Service Package

 SRD 170.00 |  SRD 150.00

Smeerolie service ( Corolla, Runx enzovoorts)( wijzigingen voorbehouden).

Valid Until 01 January, 2020

Vakantie in eigen land - 3 dagen

 SRD 1,250.00 |  SRD 999.00

Geniet van de zon, de geluiden van vogels en het zwemmen in de rivier met haar h...

Valid Until 01 January, 2020

50% Discount on Brake Repair Service

 SRD 132.00 |  SRD 112.00

50% Discount on Brake Repair Service

Valid Until 01 January, 2020

Advertisement

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'