Regering treft voorbereiding voor ‘total lockdown’


De regering Bouterse-Adhin heeft tot nu toe beperkende maatregelen getroffen. Sluiting scholen, grenzen en markten, aangepaste openingstijden en dienstverlening bij bedrijven en de overheid en ook stopzetting van bepaalde diensten zijn enkele van die maatregelen.

Dit is gedaan, vanwege het feit dat de gestelde richtlijnen niet nageleeft (kan) worden op plaatsen waar grote groepen mensen bij elkaar zijn. Die zijn: social distance van minstens 1,5 meter afstand en geen samenzijn van meer dan 100 personen. De regering is waakzaam en doet er alles aan COVID-19 situatie in ons land te beheersen.

Ondanks de low COVID-19 situatie, treft de regering voorbereidingen voor een mogelijke ‘total lockdown’. “De regering zal er alles aan doen om de voedselzekerheid, -distributie en de cruciale diensten van de overheid te waarborgen”, geeft vicepresident Michael Ashwin Adhin aan tijdens de persconferententie COVID-19 UPDATE op 24 maart 2020.

De regering heeft besloten niet per direct over te zijn gegaan tot een ‘total lockdown’, nadat COVID-19 in Suriname is bevestigd op 13 maart 2020. Dat zou een neergang van de economie hebben betekend. Langzaam zijn maatregelen getroffen bij de verschillende sectoren; deze zijn nog gaande en worden aangepast waar nodig. Met het bedrijfsleven voert de regering momenteel gesprekken hoe langzaam te komen tot een ‘total lockdown’. Voor de daardoor ontstane issues ten aanzien van het bedrijfsleven en andere sectoren, zullen opties worden bekeken hoe die issues op te vangen om zodoende te garanderen dat mensen kunnen overleven gedurende deze gezondheidscrisis. Belasting verlagende maatregelen en een noodfonds, zijn enkele genoemde opties. Deze verduidelijking heeft vicepresident  Adhin (vp) gegeven op de vragen van journalisten. Waarom casino’s nog open zijn en hoe de verschillende groepen gecompenseerd zullen worden bij stopzetting van dienstverlening of bedrijfssluiting, zal verder worden uitgewerkt door de regering, gaf hij verder aan.

De vp vraagt begrip en medewerking aan eenieder met betrekking tot de getroffen maatregelen door de regering in deze crisis en roept alle partijen op om samen te werken in de oorlog met COVID-19. “We sa feti gi Sranan”, aldus vp Adhin.

Covid-19 Business & Finance Health & Fitness News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

April 03, 2020
Wel of geen mondkapje?
Wel of geen mondkapje?

De Amerikaanse vice-president Mike Pence maakte onlangs bekend dat de regering binnen enkele dagen nieuwe richtlijnen voor het dragen van mondkapjes en gezichtsbedekking bekend zullen maken.

By Social
April 03, 2020
Succesvolle verkoop actie bij PCS en SVZ
Succesvolle verkoop actie bij PCS en SVZ

De stakeholders uit de landbouwsector en Melk Centrale Paramaribo, MCP, hebben op donderdag 2 april hun verkoopactie voortgezet bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS en het Sint Vincentius Ziekenhuis, SVZ.

April 03, 2020
Hans Prade overleden
Hans Prade overleden
in News

DA'91 condoleert het gezin en de familie van Hans Orlando Prade Sr. (1938) met het heengaan van deze zeer bevlogen, strijdvaardige, onbevreesde en integere Surinamer.

April 03, 2020
Directeur Volksgezondheid weergeeft opvangmogelijkheden ziekenhuizen
Directeur Volksgezondheid weergeeft opvangmogelijkheden ziekenhuizen

In het Wanica Ziekenhuis kunnen 36 personen opgevangen worden, met een mogelijke uitbreiding tot 48 en bij een upscaling kan dat tot 180.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'