SLM moet geprivatiseerd worden


De wereld is niet stil blijven staan sinds de eerste vluchten van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij in 1955 en de officiële launch van Suriname Airways in 1962. In het bijzonder in de luchtvaart wereld is er een heleboel veranderd en ook de opvatting en het belang van een zgn. ‘national carrier’ is drastisch veranderd in vergelijking met 1975 toen Surinam Airways officieel aangemerkt werd als de vlaggendrager van Suriname.

In een tijd van economische recessie is de noodzaak voor het stellen van financiële en economische prioriteiten van het hoogste belang. DA’91 vindt dat in dat kader de SLM kwalificeert voor privatisering. Wij staan niet alleen in die opvatting. Vele landen in de wereld zijn al afgestapt van staats beheerde luchtvaartmaatschappijen en besluiten te gaan voor het dereguleren van de luchtvaartsector en kiezen voor gezonde concurrentie op de luchtvaartmarkt. Dit heeft tot gevolg dat kwaliteit van service verbeterd, tarieven dalen en een breder route aanbod wordt gepresenteerd. De moderne luchtvaartindustrie is er eentje die zich steeds meer beweegt in een de context van de liberale markt. Het bemoeien en besluiten van regeringen over tarieven, markt toegang en capaciteit behoort zowat wereldwijd steeds meer tot het verleden.

Voor de SLM om succesvol te zijn is een eerste vereiste dat zij onafhankelijk functioneert en geen speelbal is van de politiek. Het ontslag van de directeur en vervolgens de financieel directeur onder zeer onduidelijke omstandigheden, is slechts een bevestiging van de dringende noodzaak voor de onafhankelijkheid. Wanneer ministers besluiten nemen in plaats van de deskundige managers en directeur, kost dit het bedrijf hun success. Succes voor SLM zal uitblijven zolang het een speelbal en speelgoed is van de politiek. Besluiten die ruiken naar corruptieve besluitvorming zoals de keus om een boeing aan te schaffen tegen alle logica van efficientie in. En daarbijgevoeg het feit dat SLM al decennialang een verlieslatend bedrijf is, zijn het bewijs dat het operatie model van de afgelopen jaren niet werkt!

Voor success van onze SLM is deregulatie een must, een effectieve ‘open-sky policy’ en privatisering van het bedrijf. Deze aanpak heeft in vele landen in de wereld ontzettend success opgeleverd. Dat zal ook voor Suriname gelden. De privatisering zal geheel transparant moeten geschieden en erin moeten resulteren dat ook de Surinaamse burger mede-aandeelhouder kan worden en het bedrijf op professionele, deskundige en competetieve wijze gedraaid wordt.

Dit zal een terechte nationale trots bij ieder van ons doen leven.

DA’91 publiciteitsdienst

Business & Finance Travel Press Releases

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

September 17, 2019
Pansa Group overhandigd speciaal gefabriceerde muziektrofeeën voor de Sumusic Awards 2019

De overhandiging van de speciaal gefabriceerde muziektrofeeën t.b.v. de Sumusic Awards 2019 heeft gisteren, 16 september, plaats gevonden.

September 17, 2019
Bekendmaking SWM (18 sept 2019)

BEKENDMAKING bestemd voor verbruikers te ressort Kabalebo.

September 17, 2019
Werkzaamheden Tawajaripolderweg in volle gang

De asfalterings-, ontwaterings- en bestratingswerkzaamheden aan de Tawajariepolderweg te Creola in het district Saramacca zijn in volle gang. De weg is ongeveer een week terug over een strekking van 1.2 kilometer voorzien van de eerste asfalt laag.

September 17, 2019
LVV Regio - Midden gestart met aanmaak 1500 Pompelmoesplantjes t.b.v. Plantage Alliance
in News

Het ministerie van LVV, afdeling Regio - Midden is vandaag gestart met de aanmaak van 1500 Pompelmoes plantjes t.b.v. plantage Alliance.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'