Vernieuwde Waterkant Domburg in gebruik genomen


De Waterkant van Domburg heeft een metamorfose ondergaan. Deze plek staat al jaren bekend als trekpleister voor lekker eten en het mooie uitzicht op de Surinamerivier. Op zondag 22 september vond onder grote publieke belangstelling de heropening plaats. De facelift was noodzakelijk aangezien de bewoners van de omgeving jarenlang last hadden van wateroverlast. De plaats moet nu na de facelift meer bezoekers dan voorheen aantrekken.

Districtscommissaris (dc) van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat de samenleving eraan moet blijven werken dat Domburg een trekpleister blijft voor toeristen en ingezetenen. Hoewel Wanica niet veel recreatieplekken heeft, ziet ze de Waterkant van Domburg best wel als een recreatieoord dat moet worden gekoesterd. Traditionele voeding, een mooi uitzicht en het feit dat veel zeilboten daar aanmeren maken dat deze plek zeer geliefd is bij velen, zei de dc. De burgermoeder deed een oproep aan de regering en wel het ministerie van OWT&C om de weg naar Domburg te rehabiliteren.

Minister Vijay Chotkhan van dit ministerie geeft aan dat dit verzoek van de dc niet aan dovemansoren is gericht. Hij wil geen termijn verbinden aan de uitvoering van dit project, maar gaf de zekerheid dat zijn ministerie ook dit weggedeelte zal aanpakken. In principe is er volgens hem al een aanvang hiermee gemaakt, door de brug over de Pararivier alvast te herstellen. Het is volgens de bewindsman de bedoeling dat Domburg gemakkelijk en snel bereikbaar moet zijn. Hij deed een beroep op de weggebruikers om zich te houden aan de toegestane snelheid wanneer ze van de weg gebruik maken.

Eddy Fung A Loi, een van de oudere bewoners van Domburg en omgeving kan zijn geluk niet op, dat de Waterkant een vernieuwing heeft ondergaan. Door de ravage die het rivierwater aanrichtte aan de oever van de Waterkant is veel vernietigd. Toerisme en werkgelegenheid hebben eronder geleden. Ook plantage Laarwijk waaraan ondermeer sinaasappelteelt wordt gedaan, heeft eerder last gehad van het rivierwater. Het doet hem goed dat nadat de overheid een damwand heeft opgezet de plek nu verfraaid is. Fung A Loi gaf aan dat de omgeving dreigde leeg te lopen, omdat de voorzieningen kwamen weg te vallen. Hij verwacht dat nu meer ontwikkeling in het gebied opgang zal komen. Ook zal dit de toerismesector ten goede komen.

News Travel

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

October 21, 2019
Suriname pakt volle buit tijdens Stage of Champions

Suriname heeft alle categorien gewonnen tijdens Stage of Champions in Georgetown, Guyana. Mr Suriname Fabian Whel won de heavyweight klasse, en de overall titel. Sergio Holwijn werd 2e, Jermaine Karg 3e en Jermain Wielsen 4e in deze klasse.

October 21, 2019
Goudwinning in Suriname

Wij zijn in versneld tempo bezig dit land te vernietigen in alle opzichten. Cultureel, moreel, economisch en nu ook heftig op milieuvlak. Vlieg je over de districten Brokopondo, Marowijne en Sipaliwini, dan is het beeld erg triest.

October 21, 2019
Ambassadeur Halfhide biedt geloofsbrieven aan President Daniel Ortega

Ambassadeur, Arnold Halfhide, heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan de Nicaraguaanse President, Daniel Ortega Saavedra, van de regering van Nationale Verzoening en Eenheid van de Republiek Nicaragua. Dit vond plaats op woensdag 16 oktober 2019.

October 21, 2019
Update terugroepactie alle vormen van Ranitidine

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft aansluitend op het eerder bericht over het terugroepen van Ranitidine de medici, apothekers en importeurs verder op de hoogte gesteld.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'