Vernieuwde Waterkant Domburg in gebruik genomen


De Waterkant van Domburg heeft een metamorfose ondergaan. Deze plek staat al jaren bekend als trekpleister voor lekker eten en het mooie uitzicht op de Surinamerivier. Op zondag 22 september vond onder grote publieke belangstelling de heropening plaats. De facelift was noodzakelijk aangezien de bewoners van de omgeving jarenlang last hadden van wateroverlast. De plaats moet nu na de facelift meer bezoekers dan voorheen aantrekken.

Districtscommissaris (dc) van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat de samenleving eraan moet blijven werken dat Domburg een trekpleister blijft voor toeristen en ingezetenen. Hoewel Wanica niet veel recreatieplekken heeft, ziet ze de Waterkant van Domburg best wel als een recreatieoord dat moet worden gekoesterd. Traditionele voeding, een mooi uitzicht en het feit dat veel zeilboten daar aanmeren maken dat deze plek zeer geliefd is bij velen, zei de dc. De burgermoeder deed een oproep aan de regering en wel het ministerie van OWT&C om de weg naar Domburg te rehabiliteren.

Minister Vijay Chotkhan van dit ministerie geeft aan dat dit verzoek van de dc niet aan dovemansoren is gericht. Hij wil geen termijn verbinden aan de uitvoering van dit project, maar gaf de zekerheid dat zijn ministerie ook dit weggedeelte zal aanpakken. In principe is er volgens hem al een aanvang hiermee gemaakt, door de brug over de Pararivier alvast te herstellen. Het is volgens de bewindsman de bedoeling dat Domburg gemakkelijk en snel bereikbaar moet zijn. Hij deed een beroep op de weggebruikers om zich te houden aan de toegestane snelheid wanneer ze van de weg gebruik maken.

Eddy Fung A Loi, een van de oudere bewoners van Domburg en omgeving kan zijn geluk niet op, dat de Waterkant een vernieuwing heeft ondergaan. Door de ravage die het rivierwater aanrichtte aan de oever van de Waterkant is veel vernietigd. Toerisme en werkgelegenheid hebben eronder geleden. Ook plantage Laarwijk waaraan ondermeer sinaasappelteelt wordt gedaan, heeft eerder last gehad van het rivierwater. Het doet hem goed dat nadat de overheid een damwand heeft opgezet de plek nu verfraaid is. Fung A Loi gaf aan dat de omgeving dreigde leeg te lopen, omdat de voorzieningen kwamen weg te vallen. Hij verwacht dat nu meer ontwikkeling in het gebied opgang zal komen. Ook zal dit de toerismesector ten goede komen.

News Travel

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

January 22, 2020
Suriname en India tekenen overeenkomst ten behoeve van energie voor het binnenland

Tijdens het staatsbezoek in 2018 van de President van India, dhr. Ram Nath Kovind aan Suriname is een kredietlijn van India ten behoeve van zonne-energie voor het binnenland aan Suriname aangeboden.

January 22, 2020
Renovaties AZP geven “Change is coming” meer gestalte

Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn de afgelopen periode renovaties gepleegd, terwijl momenteel nog enkele verbouwingen dan wel herstelwerkzaamheden gaande zijn.

January 22, 2020
LVV Commewijne en Stichting Warapa zetten plantenkas op voor basisschool Commewijne

In samenwerking met LVV-Commewijne heeft Stichting Warapa een plantenkas opgezet op de basisschool te Johanna Margarita. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de rechteroever van de Commewijne rivier door onder andere mangrove te ...

January 22, 2020
Jeugdige bebloed en halfnaakt aangetroffen op begraafplaats

De politie van het bureau Flora trof in de vroege ochtend van zondag 19 januari omstreeks 05.15 uur een jongen bebloed en half naakt aan, op het terrein van een begraafplaats.

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'