Advertisement

Articles (Home) | News | Health & Fitness | Food & Drinks | Information & Awareness | Business | Followers of Jesus | Travel | Sponsored Articles

Voetpad Leysweg-Jaggernath Lachmonstraat opgeleverd


Source/ Image by: De Boodschap | Thursday 10 Januari 2019

Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft vanaf het Natuur Technisch Instituut (NATIN) aan de Leysweg tot naar de mr. Jaggernath Lachmonstraat voetpaden aangelegd. Het ministerie was van mening dat de vele scholieren uit  de omgeving veilig gebruik moesten  maken van de strook langs de weg. De behoefte voor een voetpad werd groter met de komst van het studentencomplex. De veiligheid van de studenten hoog in het vaandel hebbende, achtte het ministerie het nodig om de bermen van een voetpad te voorzien, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft.

Het project startte in april 2018 en de oplevering vond plaats in december van hetzelfde jaar. Bij dit project zal ook een parkeerterrein voor het HAVO-complex aan de Leysweg worden opgeleverd. Volgens een dienstdoende medewerkster is er ongeveer 800 meter aan voetpad aangelegd, met een breedte van 2 meter en een fundering  bestaande uit een totale dikte van 45 cm.

In het kader van het Dalian IV-project heeft er een voorfinanciering plaatsgevonden. Dit project is gefinancierd uit het budget van het ministerie zelf en uitgevoerd door Kuldipsingh Infra N.V., die ook de subcontractor is geweest.  De medewerkster geeft verder aan dat dit niet het enige voetpadproject is, want heel binnenkort wordt er aan de Nieuwe Charlesburgweg ook een voetpad aangelegd.

De verwachting is dat de studenten van de verschillende scholen in de omgeving nuttig gebruik zullen maken van het voetpad en niet op de openbare weg lopen met alle gevaren van dien.

Be the first to review this item!


Bookmark this

10 Jan 2019


By De Boodschap

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.


Advertisement
Advertisement

Browse Categories more categories

Advertisement

SSL Certificate

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'
No matter what life throws at you, don't forget that GOD loves you!