Volksgezondheid ontkracht beweringen over coronavirus in Suriname


Naar aanleiding van geruchten als zouden drie personen, die besmet zijn met het coronavirus door de ambulance aan de Gompertstraat zijn opgehaald, heeft  Cleopatra Jessurun, waarnemend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, wederom benadrukt dat deze beweringen niet op waarheid berusten.

In een statement tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt de functionaris: ‘Tot op vandaag zijn er geen bevestigde, verdachte of vermoedelijke gevallen vermeld gekregen, bij het ministerie van Volksgezondheid noch bij het BOG’.

In een spraakbericht beweert een manspersoon dat drie personen door ambulance zijn opgehaald. Na kennis te hebben genomen van deze beweringen heeft het ministerie haar public health officers gedirigeerd naar de locatie waar de personen zich zouden hebben bevonden. Volgens de waarnemend directeur is het team nagegaan of er inderdaad mensen door de ziekenwagen zijn opgehaald. Er zijn ter plekke personen ondervraagd, die echter aangaven niets hiervan af te weten. Het ministerie constateert dat er sprake is van nepnieuws. Het ministerie betreurt dat er paniekzaaiers zijn die zich al enige tijd bezighouden met het verspreiden van valse berichten. Op de samenleving wordt wederom een beroep gedaan geen onrust te zaaien én rassenhaat te voorkomen. Verder roept Jessurun de samenleving op zich niet laten misleiden door nepberichten.

Meldingen ter zake het coronavirus zullen alleen via de officiële kanalen door het ministerie van Volksgezondheid gedaan worden. Het ministerie heeft reeds een Plan van Aanpak opgesteld en verder hebben alle instanties richtlijnen ontvangen. Volksgezondheid is alert en neemt alle maatregelen in acht om zoveel mogelijk te voorkomen dat het virus Suriname binnenkomt.

Personen die recentelijk uit een hoog risico gebied zijn gekomen en symptomen van koorts, kortademigheid of longproblemen vertonen, dienen zich per direct naar hun huisarts te begeven of te bellen naar de BOG-hotline 178.

De samenleving wordt gevraagd preventieve maatregelen in acht te nemen: handen goed wassen met zeep of desinfecteren, gebruik van wegwerpdoekjes bij het niezen of hoesten, contact vermijden met personen die griepachtige verschijnselen vertonen, zoals hoesten en/of niezen, hoofpijn, koorts en lichaamspijnen. Ook wordt het contact met zieke veestapels afgeraden.

Health & Fitness News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

February 24, 2020
Voorbereidingsmaatregelen COVID-19 in volle gang

Het 2019 Novel Corona Virus (2019nCoV), de nu geheten COVID-19 en voor het eerst waargenomen in China, maakt deel uit van een grote familie van Coronavirussen waarvan bekend is dat deze ziekten veroorzaken, variërend van verkoudheid tot meer ...

February 21, 2020
IDOS Opiniepeiling: NDP stevent af op een verkiezingsnederlaag

84.4% van de kiezers is ontevreden over de huidige economische situatie en 77.2% geeft aan, dat de huidige situatie waarin Suriname verkeert slechter is dan wat het 1 jaar geleden was. De regering Bouterse - Adhin krijgt een gemiddelde cijfer van 4.6

February 21, 2020
Volksgezondheid doneert bij heropening Stichting voor het Kind

Na ruim vier jaar gesloten te zijn, vond de heropening van Stichting voor het Kind (Stivoki) plaats. Dit heugelijk feit vond plaats onder aanwezigheid van vertegenwoordigers van diverse ministeries waaronder Volksgezondheid, Sociale Zaken ...

February 21, 2020
Korte reactie NIKOS op IDOS peiling van februari 2020

Het IDOS heeft een opiniepeiling gepubliceerd, waarvan het stemgedrag van de kiezer in Paramaribo is vrijgegeven. Onze complimenten dat IDOS de draad weer heeft opgepakt. In het bericht van IDOS wordt een opiniepeiling van NIKOS genoemd, maar ...

By NIKOS

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'