Woordenwisseling eindigt in schietpartij


De politie van het ressort Uitvlugt kreeg vrijdagavond 08 februari de melding van het Command Center van een schietpartij in de Franchepanestraat, ter hoogte van de Binda Mall.
Toen de politie op de plaats van het gebeurde aankwam werd het slachtoffer Clifton, E. aangetroffen; met een schotverwonding ter hoogte van zijn borststreek, Deze 42-jarige man verkeerde in kritieke toestand en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De 35-jarige schutter Wensley, C. had voor aankomst van de politie de plaats van het gebeurde verlaten. Hij meldde zich, enige tijd na het incident, op het politie bureau Uitvlugt aan. Hij werd daarbij terstond aangehouden voor onder andere zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapen Wet omdat hij niet beschikt over een vuurwapenvergunning.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat Wensley,C. en Clifton,E. kennissen van elkaar zijn. Dat zij op die bewuste vrijdagavond een woordenwisseling kregen. Wensley heeft bij de politie verklaart, dat het slachtoffer Clifton op een gegeven moment een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op hem- Wensley – schoot. Dat hij daardoor een schramschot opliep aan zijn linker elle boog. Hij vertoonde een schram aan zijn lichaam; ter hoogte van zijn linker elle boog.

Dat hij -Wensley – vervolgens zijn vuistvuurwapen tevoorschijn trok waarmee hij op Clifton schoot met het gevolg, dat die door een kogel geraakt werd in zijn borstreek. Clifton gaf verder aan, dat hij vervolgens plaats nam in zijn auto en weg reed. Voorts dat hij naar de voet van de Wijdenboschbrug reed, alwaar hij zijn vuistvuurwapen weggooide op de berm nabij de voet van de brug.

De politie is met de verdachte Wensley naar de voet van de brug gereden om, op zijn aanwijzing, het wapen te vinden ten einde dat in beslag te nemen. Dat wapen is vooralsnog niet terecht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Wensley,C. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze strafzaak.

General News

Images may be subject to copyright.
Download our mobile apps and keep up to date with news, events, deals and search for businesses near you.

 


If you like what you read, follow us on Facebook, Twitter and Instagram to get the latest updates.

Recent Articles

August 18, 2019
Staatsolie boekt US$ 149 miljoen brutowinst in 2018

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. haalde in het boekjaar 2018 een geconsolideerde bruto-omzet van US$ 506 miljoen. De winst voor belastingen bedroeg US$ 149 miljoen. Zowel de omzet als winst namen toe vergeleken met 2017. De Algemene ...

August 18, 2019
Minister Rabin Parmessar neemt polshoogte tijdens werkzaamheden LVV Inspecteurs

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij, heeft tijdens zijn bedrijven bezoek op zondag 18 augustus 2019, polshoogte genomen van de werkzaamheden verricht door de LVV inspecteurs, bij een agrarisch bedrijf.

August 18, 2019
Suriname maakt goede beurt tijdens CARIFESTA XIV

Suriname participeert aan de Carifesta XIV activiteiten met onder andere een Suriname Booth op de Grandmarket. De Grandmarket van Carifesta XIV is ingericht op de Queenspark Savannah, waar tientallen verkoopstands verbonden aan de verschillende ...

August 18, 2019
Courtyard Children's Foundation
in Sports

Introducing a special guest at the CCFS Corporate Soccer Cup : Edward van Gils! Join us & get to meet him!

Get noticed online!
Boost your business or products with
targeted advertisement on our platform!

Download today!

Browse Categories

more categories

New Deals

Popular Deals

View more deals

Download our free apps

Your local & international business and travel app on the go!
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'