Ashanti Koning arriveert in Suriname

Source by: De Boodschap | Images by: JAP | Friday 23 November 2018

Zijne Majesteit, Otumfuo Osei Tutu II, is aangekomen in ons land. De zestiende Asantehene zette in de vooravond van 22 november 2018, voor de eerste maal in onze geschiedenis zijn voet op Surinaamse bodem.

De koning werd namens  president Desiré Bouterse verwelkomd door de vicepresident Michael Ashwin Adhin en de ministers Yldiz Pollack – Beighle (Buitenlandse Zaken), Mohammed Noersalim (Binnenlandse Zaken), Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), Lilian Ferrier ( Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme). Ook de districtscommissaris van Para, Armand Jurel en Vijay Chotkan verwelkomden de delegatie.

Gedurende zijn verblijf zal de koning behalve bloemenhulde bij drie monumenten ook verschillende activiteiten bijwonen. Tijdens de viering van de onafhankelijkheid op zondag 25 november 2018 te Saramacca zal de Asantehene de eregast zijn van president Desiré Delano Bouterse. Voorts zal de koning ook een lezing verzorgen op vrijdag 23 november 2018 in het Institute for Graduate Studies and Research (IGSR) gebouw op het Anton de Kom universiteitsterrein. De lezing zal als titel hebben “The Role of a Traditional paramount King in a Contemporary Modern Nation State”.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment