BESEF JE HOE WAARDEVOL JE BENT ??

Image source: Unsplash

Misschien heb je jezelf nooit gezien als belangrijk. Misschien heb je een slecht zelfbeeld,een lage eigenwaarde. Wellicht kijk je terug op een leven van pijn en teleurstelling: een ongelukkige, misdeelde jeugd; een huwelijk dat geëindigd is in scheiding; of een carrière die nooit uit de verf kwam; of misschien vele verspilde jaren aan alcohol of drugs.

Je verleden en toekomst vallen samen in één en hetzelfde woord: mislukking! Maar niet voor Jezus! Hij houdt zo verschrikkelijk veel van je, dat Hij alles opgegeven heeft om je te verlossen en apart te zetten voor zichzelf. Spreek ook de prachtige woorden van Paulus uit en eigen deze je toe: Hij heeft mij liefgehad en zich voor mij overgegeven. En nog eens: Hij heeft mij liefgehad en zich voor mij overgegeven (Galaten 2:20).

Zie jezelf nu als een parel, die Jezus houdt in Zijn met spijkers doorboorde hand. Hoor Hem tegen je zeggen: ,,Je bent zo prachtig! Je kostte me alles wat ik had, maar je bent het waard; Ik heb er geen spijt van. Nu ben je voor eeuwig van Mij!’’ Je kunt niets doen om dit te verdienen. Je kunt jezelf niet veranderen of goed maken. Alles wat je kunt doen is accepteren wat Jezus voor je heeft gedaan en Hem danken! Je bent voor altijd van Hem!

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment