Advertisement

This week we'll EXPLORE: STUKA!

03 June, 2019

This week we'll EXPLORE: STUKA!

Wij geloven dat iedere leerling kan slagen voor het eindexamen. Ons doel is om producten te maken die jouw slagingskans vergroten. Wij weten dat het examen al moeilijk genoeg is. In de stressvolle examenperiode kun je daarom alle hulp gebruiken.

Wij bieden gedigitaliseerde (oud) examenwerken aan. Leerlingen kunnen hiermee digitaal (via de mobiele telefoon, tablet of PC) oefenen in oude examenwerken, waarbij er automatisch wordt gecorrigeerd. Ons platform biedt de mogelijkheid om steeds weer te kunnen oefenen, hierdoor wordt het steeds gemakkelijker voor de leerling om het lesmateriaal te onthouden, verwerken en te begrijpen.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij dit positief kunnen beinvloeden door het studeren naar de examens toe gemakkelijker, interessanter en vooral dichterbij de belevingswereld van de student te brengen.

Waarom Stuka!
De slagingspercentages van de G.L.O., M.U.L.O. en V.O.S. scholen vertonen reeds jaren geen noemenswaardige stijging. Wij kunnen dit positief beïnvloeden door het studeren naar de examens toe gemakkelijker, interessanter en vooral dichterbij de belevingswereld van de student te brengen.

Dit doen wij door het aanbieden van gedigitaliseerde (oud) examenwerken. Leerlingen kunnen hiermee digitaal (via de mobiele telefoon, tablet of PC) oefenen in oude examenwerken, waarbij er automatisch wordt gecorrigeerd.

Wat krijg je als je een abonnement neemt:

Digitale Examens
Examen werken vanaf 2013 t/m 2017. Wij blijven alles updaten zodra de nieuwe beschikbaar zijn.

Ongelimiteerd oefenen
Je mag ongelimiteerd oefenen met een examen werk. Hoe meer je herhaald des te beter het is.Oefening baart kunst!

Oefenen op elk apparaat
De website is mobiel/tablet vriendelijk en alles werkt even goed op vrijwel elk apparaat.

Altijd beschikbaar
Er is geen excuus om niet te oefenen, want deze website is altijd beschikbaar voor jullie.

Alles wat je nodig hebt om te slagen!
Slechts SRD 100,- per schooljaar.

Lees meer hier: www.stukasuriname.org

 

Related Links


This week we'll EXPLORE: Stichting Bosbeheer en Bostoezicht

31 May, 2019

This week we'll EXPLORE: Stichting Bosbeheer en Bostoezicht

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is opgericht op 22 augustus 1998 door de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, die toen verantwoordelijk was voor het beheer van het Surinaams bos. Sinds 2005 is de SBB een werkarm van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond – en Bosbeheer.

De SBB houdt kantoor aan de Ds. Martin Luther Kingweg pc. no. 283 in Paramaribo. Ter optimalisatie van haar werkzaamheden heeft de SBB veldposten te Nieuw Nickerie, Apura, Stichting Experimentele Landbouw (S.E.L.), Afobaka, Brownsweg en Mungo. Ook zijn er wegcontroleposten te Stolkertsijver, aan de Libanonweg (Wanica) en te Paranam. De eerste Algemeen Directeur van de SBB was de heer Ir. Iwan E.A. Krolis.
De SBB kent 5 directoraten:

 • Bosbeheer
  Dit directoraat draagt zorg voor de controle op de bos inrichting en verricht veld-, weg-, zagerij- en mobielecontrole werkzaamheden. Ook worden de keuringen bij de export van hout en houtproducten door medewerkers van dit directoraat verricht;
   
 • Onderzoek en Ontwikkeling
  Het Directoraat Onderzoek en Ontwikkeling heeft als hoofdtaak onderzoek te verrichten en ontwikkelingen bij te houden aangaande de bosbouwsector en hieraan gerelateerde sectoren;
   
 • Facilitaire diensten
  Hieronder vallen de afdelingen: Informatie Technologie, Data Processing en Fomulieren Beheer en Logistiek.
   
 • Bosbouw Economische Diensten
  Dit directoraat is belast met de economische analyses van de bosbouwsector;
   
 • Financiele- en Personeelszaken
  Dit directoraat is verantwoordelijk voor de Boekhouding, de Debiteuren Administratie, de inning van bosheffingen en het personeelsbeleid

Daarnaast is er:
Het onderdirectoraat Juridische Zaken
Dit onderdirectoraat is belast met het inventariseren en het doen van aanbevelingen ter zake van de verbetering van de bestaande (bosbouw/ milieu) wetgeving.

Deze directoraten moeten duurzaam bosbeheer bevorderen en toezicht houden op de naleving van de Wet Bosbeheer. De SBB bestaat uit een gemotiveerd team van meer dan 100 personeelsleden, waarvan het over grootste deel werkzaam is op het directoraat Bosbeheer en de functie van Boswachter bekleedt.

Doelstelling
De SBB heeft als doel het bevorderen van een duurzame, optimale benutting van de bossen van Suriname in het algemeen en van de voor houtproductie bestemde bossen in het bijzonder door toepassing van de in de Wet Bosbeheer 1992 en andere relevante wet en regelgeving daarvoor gegeven richtlijnen.

Ter verwezenlijking van haar doel is de SBB belast met onder meer de volgende taken:

A. Toezicht op de naleving van de regels betreffende bosbeheer door:
i) Inning retributies en andere heffingen
ii) Controle op de bosexploitatie, het vervoer, de verwerking en export van bosproducten
iii) Controle op het rationele gebruik van het bos

B. Ontwikkelen van het beleid en formuleren van regelgeving met betrekking tot de bosbouw;

C. Advies uitbrengen op het gebied van bosbouw aan de regering, instanties en stakeholders;

D. Inventarisatie van de bossen.


Psychogoed Blogs - Leuke, informatieve artikelen over opvoeden

18 April, 2019

Psychogoed Blogs - Leuke, informatieve artikelen over opvoeden

Denken in mogelijkheden en uitgaan van sterke kanten van ouders en kinderen. Dat vind ik belangrijk!

Mijn naam is Rian Meddens. Ik ben orthopedagoog en werk graag met kinderen, ouders en gezinnen. Mijn passie ligt bij het vinden van een passende oplossing voor een gezin vanuit een veilige en positieve sfeer. Ik vind het belangrijk om te kijken naar de kwaliteiten binnen een gezin, zodat deze sterke kanten gebruikt kunnen worden om met moeilijke situaties om te gaan. Met mijn ruime ervaring met kinderen en gezinnen help ik je graag!

Van jongs af aan wist ik dat ik graag met kinderen wilde werken. Ik geniet elke dag weer van de onbevangenheid en oprechtheid van kinderen. Tijdens mijn werk ontdekte ik dat ik ook het werken met ouders erg leuk vind. Na het behalen van mijn HBO diploma Sociaal pedagogische hulpverlening wilde ik me graag verder verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Ik heb de master Orthopedagogiek afgerond aan de Universiteit van Utrecht en in 2015 heb ik de postmaster opleiding tot Orthopedagoog Generalist afgerond aan de Universiteit Leiden. Ik heb ruime werkervaring opgedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg (Basis GGZ). Hier heb ik gewerkt met kinderen met ontwikkelingsstoornissen, gezinnen in moeilijke periodes en met ouders met opvoedvragen. In behandelingen en therapieën werk ik vanuit een oplossingsgericht kader aangevuld met technieken uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR (trauma-behandeling) en systeemtherapie. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar ouders, samen de situatie te onderzoeken en vervolgens samen te zoeken naar passende mogelijkheden en oplossingen vanuit een betrokken, positieve en veilige sfeer.

In 2016 heb ik Psychogoed opgericht. Psychogoed biedt online hulp voor ouders. Zo kan ik laagdrempelige en flexibele hulp bieden, afgestemd op iedere unieke gezinssituatie.

Zelf heb ik 2 jonge zoontjes en ben dus ook volop aan het opvoeden. Na al mijn jaren werkervaring, ervaar ik nu ook hoe het is om moeder te zijn. En dat geeft een extra dimensie aan mijn werk! Ik geniet er volop van. Ik vind het heel leuk om alle stappen in de ontwikkeling van m’n zoontjes te zien. Ondanks ik in theorie alles weet over opvoeden ervaar ik nu dat opvoeden in de praktijk een hele uitdaging kan zijn. Ik gebruik veel principes van het oplossingsgericht opvoeden en ik vind het super gaaf om nu zelf elke dag te ervaren hoe goed dat werkt!

Als Orthopedagoog Generalist ben ik geregistreerd bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen) en hanteert de en beroepscode van de NVO.

Ga verder naar de blogs


Advertisement

Recent Articles more articles

Ministeriële vergadering voor versterking samenwerking CARICOM en Cuba

Ministeriële vergadering voor versterking samenwerking CARICOM en Cuba

in News

Minister Yldiz Pollack–Beighle van Buitenlandse Zaken heeft tijdens de zesde CARICOM-Cuba Ministeriële vergadering, de belangrijke rol die Suriname, te samen met de overige CARICOM-landen, heeft bij het garanderen van voedselvoorziening voor de ...

June 15, 2019 By NII

Jeugdigen inbrekers gaan er vandoor met mini laptop en schoolbenodigdheden

Jeugdigen inbrekers gaan er vandoor met mini laptop en schoolbenodigdheden

in Law Enforcement, News

De leiding van een school te Matta deed begin juni 2019 aangifte van inbraak op de school. De verdachten gingen er vandoor met een aantal mini laptops en andere schoolbenodigdheden.

June 15, 2019 By KPS

Training activiteitenbegeleiding succesvol afgerond

Training activiteitenbegeleiding succesvol afgerond

in News

In het kader van het lange samenwerkingsverband tussen het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) en Arkin Nederland zijn er diverse activiteiten ontplooid, waaronder onderzoek, deskundigheidsbevordering en opleiding.

June 15, 2019 By NII

Advertisement

Social Suriname is the largest digital guide for locals & tourists in Suriname!

Our logo and all related marks are registered trademarks of SoSu Interactive Advertising NV.
Please visit our corporate site biz.socialsuriname.com for more information on all our services.

We are a faith-based organization - 'As For Me And My House We Will Serve the Lord - (Joshua 24:15)'