Braziliaanse ambassadeur brengt kennismakingsbezoek aan Minister Sewdien

José Raphael Lopes Mendes de Azeredo, residerende ambassadeur van Brazilië in Suriname, heeft op maandag 14 juni 2021 een kennismakingsbezoek gebracht aan LVV-minister Parmanand Sewdien. De ambassadeur die het stuur over heeft genomen van zijn voorganger, voormalig ambassadeur Laudemar Goncalves de Aquiar Neto, heeft afgelopen maand zijn geloofsbrieven aangeboden aan de President van de republiek Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi.

De ambassadeur ging in op diverse agrarische samenwerkingsgebieden die Brazilië heeft met Suriname. Daarbij kwamen onder andere ter sprake het trilateraal project ‘Support to the Improvement of the Upland Rice Cultivation in Suriname’, import en export mogelijkheden, de technische assistentie met betrekking tot ziektes en plagen, en andere projecten om de agrarische sector tot verdere ontwikkeling te brengen.

De voormalige ambassadeur van Brazilië had in oktober vorig jaar reeds een uiteenzetting van plannen voorgehouden aan minister Sewdien, welke nu voortgezet en mogelijk verbreed zullen worden door de huidige diplomaat. Er staan meerdere projecten op de Braziliaanse en Surinaamse agenda ten behoeve van de agrarische sector die nog gepresenteerd zullen worden.

Bron: Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij

Opmerkingen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe
    Social Suriname