Carifesta XIV samen in ‘Straten van het Caribisch gebied’

Tijdens de Surinamenacht op 18 augustus wordt de Alakondre-gedachte uitgedragen en samen met de diversiteit die toch weer voor eenheid zorgt, Suriname laten zien tijdens dit kleurrijke, kunstzinnige en klankvolle regionale kunstfestival. Tot 25 augustus zullen de bezienswaardigheden, geluiden, kleuren, smaken en culturele aspecten van alle Caricom-landen van het Caribisch gebied in Trinidad en Tobago (T&T) vertegenwoordigd zijn op het veertiende Caribische Festival of The Arts – beter bekend als Carifesta XIV.

De Queens Park Savannah is tot leven gekomen met allerlei activiteiten die zijn ontworpen om de vijf zintuigen te stimuleren en de installatie van de Carifesta XIV “Grote Markt”, met verleidelijke en boeiende componenten zoals: Fashion District, Food Park, Live at Lunch, Trade District, Country Nights, Craft District en Green Corner.

Omdat T&T voor de vierde keer het gastland is, heeft het ministerie van Gemeenschapsontwikkeling, Cultuur en Kunst twee jaar geleden het Carifesta XIV-secretariaat de opdracht gegeven om de regio uit te dragen, terwijl ook verschillende lokale leveranciers, artiesten en talenten werden betrokken op verschillende industriële gebieden.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van dit festival zijn de meest iconische bezienswaardigheden en toeristische attracties van de regio gereproduceerd en samengevoegd op het volledige display in de “Grote Markt” in het Queens Park Savannah. Deze reproducties van regionale oriëntatiepunten bestaan ​​onder de aanduiding “Straten van het Caribisch gebied” en zullen ook dienen als opvallende achtergronden voor foto-memorabilia.
 
De muurschilderingen en gevels van de ‘Straten van het Caribisch gebied’, naar het concept van artistieke coördinator Jamie Thomas, waren ontworpen om mensen door de regio te vervoeren met zicht, geluid, geur en gevoel en vertegenwoordigen dus een microkosmos van het Caribisch gebied met een esthetische ethiek”.
 
Thomas onthulde dat het concept “tot leven werd gebracht” en gebouwd is door een speciaal team van ontwerpers, geleid door hun wereldberoemde artistiek directeur Ben Gayah. “Ik ben de artistiek directeur van Creator Design, maar zonder mijn zeer capabele team zou het niet mogelijk zijn geweest om dit project te voltooien,” zei Gayah. “Het kostte ongeveer 2 maanden non-stop werk om ze te voltooien en de monumenten zijn nu iets meer dan 2 weken oud sinds we begonnen met de installatie ervan op locatie.”

We maakten de Twin Towers, Stabroek Market, Suriname Presidential Palace, Antigua Cathedral en de Barbados Bridge/Clock Tower. De Twin Towers zijn mijn favoriet, omdat ze eruit zien als de echte gebouwen, maar het presidentiële paleis van Suriname had de meeste details, dus dat maakte het meer een uitdaging dan de rest. Het gebruikte materiaal was een mengsel van styrotex, multiplex en verf en de uitdaging was de korte tijd om de stukken te voltooien.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment