Christelijke onderwijzersbond en de katholieke onderwijzersbond dienen petitie in

Paramaribo – De directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) mevrouw Gracia Valies-Ormskirk heeft op maandag 16 augustus 2021 een petitie in ontvangst genomen van vertegenwoordigers en leden van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en de Christelijke Onderwijzersbond (COB).

De petitionarissen vragen aandacht van minister Marie Levens voor de stijgende brandstofprijzen en de economische situatie waarin de leerkrachten verkeren. KOB-voorzitter Bernice Barron benadrukte, dat onderwijsgevenden niet uitkomen. In de petitie doen ze het voorstel dat de brandstofprijzen worden teruggedraaid. Als dat niet mogelijk is vragen zij een vervoerstoelage of dat alle leerkrachten gratis worden vervoerd.

De petitionarissen hebben verder aandacht gevraagd voor het verruimen van de belastingschijven. Vanwege de vele prijsverhogingen vragen leerkrachten om in aanmerking te komen voor tandheelkundige zorg en kledingtoelage. Directeur Valies-Ormskirk heeft de aanwezigen beloofd de petitie vandaag nog te zullen overhandigen aan minister Levens.

Bron: Minowc

Opmerkingen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe
    Social Suriname