Commissariaat pakt bermen Thurkowstraat aan

Source/ Image by: De Boodschap | Tuesday 22 Januari 2019

Het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost is met een groep gedetineerden gestart de bermen aan weerszijden van de Thurkowweg aan te pakken. Dit optreden vanuit de overheid volgt gelijk nadat burgers hun bezorgdheid hebben geuit over de situatie aldaar. De overheid heeft het kritiek vanuit de samenleving ter harte genomen.

Normaliter zou het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie deze werkzaamheden uitvoeren. “Wij hebben het al een paar keer schoongemaakt, maar het zou door de daarvoor aangewezen instantie gedaan moeten worden. De roep van de samenleving is dermate groot geworden, dat wij genoodzaakt zijn om in te komen. Het onkruid is hoog geworden en onoverzichtelijk.” Dat zegt districtscommissaris Mike Nerkust in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

“Wij gaan kijken wat we allemaal kunnen doen om de samenleving tegemoet te komen. Wij hopen dat de omgeving overzichtelijk wordt en dat men zich veiliger gaat voelen als men zich op het wegdek begeeft”, aldus de dc. Hoelang de werkzaamheden zullen duren kan de burgervader niet aangeven, omdat de berm dicht begroeit is en het ook afhangt van het tempo van werken door de gedetineerden.

De dc zegt desgevraagd dat zijn organisatie niet het budget heeft om alle bermen in zijn verzorgingsgebied te onderhouden. “Wij ondersteunen waar wij dat kunnen. Uiteindelijk zijn wij er om de samenleving te dienen. Wij maken deel uit van een regering en dan moeten wij kunnen ondersteunen indien mogelijk en waar nodig.”

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment