Conferentie in verband met Internationale Dag van de Man

Source by: De Boodschap | Image by: SBG | Monday 19 November, 2018

De vorming van een goede man begint al bij de opvoeding van jongeman tot man zijn. In verband met de Internationale Dag van de Man op 19 november organiseert het Surinaams Bijbelgenootschap een drie daagse mannen conferentie, in samenwerking met Stichting Man mit man. Het thema van deze conferentie is: “Teki leri fu gi wan bun eksempre”.

Het doel is om vanuit Gods woord mannen te motiveren, hun plaats in te nemen als rolmodellen voor de komende generatie, in eigen huis en in hun directe omgeving. De conferentie zal plaatsvinden van 22 t/m 24 november 2018. Elke dag van 19.00u t/m 22.00u savonds. Op 22 en 23 november zal het in de multifunctionele zaal van het SBG gehouden worden aan de Henck Arronstraat #39, en op 24 november in de sporthal van het Jeugdcentrum. De eerste twee dagen zullen de mannen creatief en interactief bezig gehouden worden door middel van motivatie sessies, discussies en verschillende optredens. Op de laatste dag zal dat op een sportieve manier geschieden.

In Suriname wordt er geen tot weinig aandacht geschonken aan deze dag van de man. Het Surinaams Bijbelgenootschap is de mening toegedaan dat er net als op de Internationale Dag van de Vrouw (8 maart) er ook aandacht gegeven moet worden door de samenleving aan de dag van de man. De mannen hebben binnen de samenleving een bijzondere rol te vervullen en vormen net als de vrouw ook de spil van het gezin. Helaas moeten we constateren dat mannen hun verantwoordelijkheid helaas niet nemen zoals het zou moeten zijn. Mannen hebben andere kwaliteiten die zij kunnen/moeten gebruiken binnen hun gezin, familie, buurt of samenleving. Vaak genoeg worden mannen vergeten en krijgen ze niet de waardering die hen toekomt. Voor een evenwichtige samenleving moeten man als vrouw samen gewaardeerd worden voor hun rol binnen het gezin.

De toegang voor deelname aan de conferentie is geheel gratis, meldt het Surinaams Bijbelgenootschap.

Event Schema

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment