DC-Nisha Kurban spreekt Nickeriaanse gemeenschap toe

Tijdens een ontmoeting met de lokale media hedenmiddag heeft Districtscommissaris Nisha Kurban haar Phagwa Boodschap alsvolg uitgesproken:

De viering van Holi/Phagwa, een Hindoe religieuze feest,wordt als symbool gezien voor overwinning van het goede op het kwade.Het is daarom van belang dat wij ook dit jaar weer stilstaan bij wat de diepere waarden zijn van Holi.De universele boodschap van dit feest is behalve het kwade en onrecht te overwinnen, ook de verdrijving van duisternis door licht, liefde voor elkaar, saamhorigheid, eenheid en samenwerking.

In Suriname zien wij dat Holi, een nationale feestdag, niet alleen gevierd wordt door onze Hindoe broeders en zusters, maar de totale gemeenschap neemt op de een of andere manier deel aan het feestgebeuren van Holi/Phagwa ,ongeacht ras, kleur, geslacht, geloof of afkomst. Gelet op deze eensgezindheid hoe wij dit feest samen vieren, alsook hoe wij de andere feestdagen van onze culturen en religieen in Suriname vieren, moeten wij dit gegeven meenemen voor onszelf om samen verder te werken aan de verdere opbouw en ontwikkeling van ons distrikt en land.

Laten wij dan ook bij de Holika Dahan vanavond al onze pijn, verdriet, wrok, negativiteit en slechte eigenschappen gooien in het vuur ter verbranding, en ons vrijmaken voor positieve energie en ons omringen met positiviteit naar ons zelf en naar elkaar toe.

En laten wij ook, wanneer wij elkaar bekleuren, bepoederen en besprenkelen op de dag van Holi, onze goede eigenschappen en waarden doen zegevieren.

Met deze gedachte wil ik de totale gemeenschap van Suriname, maar in het bijzonder mijn Nickeriaanse gemeenschap een vanharte Subh Holi toewensen!!!

"Holi is a time to reach out with the colors of joy. It is the time to love and forgive. It is the time to express the happiness of being loved and to be loved through colors"

SUBH HOLI !!

Zo sprak DC-Nisha Kurban hedenmiddag aan de vooravond van het Holi Phagwa feest de Nickeriaanse gemeenschap toe..

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment