Dc Winter: Nationaal bewustzijn cruciaal voor ontwikkeling Coronie

Coronie heeft met ruim 3.5 duizend inwoners de kleinste bevolking van alle districten. Cosu, hoe het district in de volksmond genoemd wordt, maakt zich ook gereed voor de herdenking van de 46ste staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. De wortels van voetbalsterren als Edgar Davids, Jerry Hasselbaink en Aron Winter liggen in Coronie. Ook de beroemde atleet Letitia Vriesde komt uit het kokosdistrict. “Coronie heeft grote zonen en dochters voortgebracht. Wij moeten op districtsniveau beleid maken om het nationalistisch gevoel aan te wakkeren”, zegt burgervader Maikel Winter in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname.

Districtscommissaris Winter geeft aan dat de voorbereidingen naar Srefidensi toe vlot verlopen. “Wij willen de herdenking op zijn Coroniaans doen, waarbij het volk van het district wordt betrokken bij het organiseren van het geheel”, aldus de burgervader. Trots geeft de functionaris aan dat Coronie een eigen promolied heeft, gezongen door Bryan Creton.

De burgervader merkt op dat de coronamaatregelen bij alle activiteiten de leidraad zullen zijn. “In deze aanhoudende coronapandemie kunnen wij niet laks omgaan met de maatregelen. Coronie heeft een lage vaccinatiegraad, in dat kader wordt er op 25 november 2021 een vaccinatiecampagne opgang gebracht in het district. Districtscommissaris Winter heeft een breedvoerig overleg gehad met sportbonden, schoolleiders, ngo’s en andere organisaties om de mensen te stimuleren om zich in te enten.

Als geboren en getogen Coroniaan kent de burgervader de diverse problematieken waarmee het district te kampen heeft. Hij geeft aan dat het district een enorme potentie heeft die ontwikkeld moet worden. “Ik roep alle Coronianen op, ook zij die niet meer in Coronie wonen om een bijdrage te leveren. Laten wij een hechte eenheid vormen en collectief alle potentiële sectoren in het district ontwikkelen. Laten wij het district van melk en honing weer glorieus maken”, aldus districtscommissaris Winter. Op Srefidensi zal er een kranslegging zijn in het district, waarbij enkele prominente Coronianen een motiverende toespraak zullen houden. Verder zal de focus liggen op de vaccinatiecampagne.

Bron: CDS

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 / 
Social Suriname

Inloggen

Bericht versturen

Mijn favorieten