De kracht van Suriname en jezelf beleven in “Sranan krakti” tentoonstelling

De Stichting Villa Zappakara heeft op zaterdag 30 maart een tentoonstelling geopend: SRANAN KRAKTI; “hoe dichter je bij jezelf staat, hoe verder je gaat”. Het doel van deze tentoonstelling is om waardering en respect bij kinderen te creëren voor hetgeen Suriname te bieden heeft aan natuur en cultuur en dat kan alleen door eerst waardering te hebben voor jezelf en voor anderen en hun omgeving.

De tentoonstelling gaat over Suriname en zal één jaar lang openstaan en de gelegenheid bieden aan kinderen om spelenderwijs middels activiteiten te leren, hoe ze ervaring kunnen opdoen en hun eigen talenten kunnen ontdekken. Informatie over onze Surinaamse natuur en cultuur, is door middel van interactieve presentatie naar de kinderen toe gebracht, zoals verhalen van burgers, die op inspirerende en constructieve wijze een bijdrage hebben geleverd aan Suriname of daarbuiten.

Minister Lilian Ferrier heeft tijdens haar speech, de organisatoren van Stichting Villa Zappakara, gecomplimenteerd voor het opzetten van de tentoonstelling over Suriname en heeft de wens uitgesproken dat alle kinderen van Suriname, de tentoonstelling “SRANAN KRAKTI”, moeten zien en beleven, ook de kinderen in de verre districten en het binnenland. De bewindsvrouw acht het heel belangrijk dat de kinderen de kracht van Suriname en van zichzelf gaan ontdekken en ook geloven in Suriname en alles wat Suriname heeft te bieden.

De openingsceremonie bestond uit een gevarieerd programma met zang, dans, vertellingen en muziek, waaronder de presentatie van het SRANAN KRAKTI lied. Na het officieel gedeelte kregen de aanwezigen een rondleiding door het Villa Zappakara Museum. Het geheel is afgesloten met een alla kondre feest, waarbij bezoekers de gelegenheid kregen om te presenteren welke kennis zij hebben ontdekt en verzameld bij de SRANAN KRAKTI tentoonstelling.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment