De Natuur heeft kracht: Banaan

Banaan heeft een kalmerend effect op brandend maagzuur, ze kunnen helpen tegen ochtend misselijkheid en een kater.

Misschien verrassend: wie wil stoppen met roken doet er goed aan om bananen te eten.
De vitamines B6 en B12 die ze bevatten, en de dosis magnesium, helpen het lichaam herstellen van de effecten die ontstaan door nicotine gebrek. De banaan is een belangrijke bron van vitamine C.

Deze vitamine is onontbeerlijk voor een goede werking van ons immuunsysteem en de herstelmechanismen van het lichaam. Bananen zijn een goed wapen tegen verkoudheden, griep en soortgelijke kwalen die de winter meebrengt.

Anemia: bananen bevatten veel ijzer, ze kunnen de productie stimuleren van hemoglobine in het bloed en zo helpen in gevallen van anemie (tekort aan zuurstofdragende cellen).
Bananen bevatten veel ijzer, onmisbaar voor de aanmaak van hemoglobine in het bloed, en helpen zo het risico op bloedarmoede tegen te gaan. Het hoge gehalte aan kalium in de vrucht werkt bloeddrukregulerend en vermindert op die manier de cardiovasculaire risico's

Bloeddruk: Dit unieke fruit is rijk aan potassium maar arm aan zout.
Dit maakt de banaan ideaal om hoge bloeddruk te bestrijden en hartinfarcten te voorkomen.

Opstopping: In tegenstelling over wat er gezegd wordt over bananen heeft de banaan een uitstekend effect op het functioneren van de darmen. De banaan bevat namelijk een hoog gehalte aan vezels De vitamine B6 in bananen regelt dan weer het glucosegehalte in het bloed, dat een weerslag heeft op onze gemoedstoestand.

Brandend gevoel middenrif: Bananen hebben een natuurlijk anti zuureffect op het lichaam, dus heb je last van een brandend gevoel, probeer eens een banaan.

Ochtendziekte: Bananen als tussendoortje helpt je bloedsuiker op peil te houden en voorkomt hiermee ochtendziekte.

Muggenbeten: Probeer eens de binnenkant van een bananenschil op een muggenbeet, veel mensen vinden verlichting en ervaren vermindering.

PMS: Eet een banaan, het gehalte aan vitamine B6 reguleert het suikergehalte (glucose) in het bloed en hiermee uw gemoedstoestand.

Stoppen met roken: Bananen kunnen helpen bij het stoppen met roken.
Het gehalte aan vitamine B6, B12, potassium en magnesium in een banaan helpt het lichaam te herstellen van de effecten die ontstaan door nicotine gebrek.

Stress: Potassium is een onmisbaar mineraal, het helpt ons hartritme te stabiliseren, stuurt zuurstof naar de hersenen en reguleert onze waterhuishouding. Wanneer we gestrest zijn neemt ons metabolisme toe, hierdoor neemt ons niveau aan potassium af. Dit kan dus verholpen worden met een potassium rijke banaan.

Maagzweren: Bananen worden gebruikt in diëten voor mensen met darmstoornissen omdat de banaan een zachte structuur heeft. Het is het enige rauwe fruit dat gegeten kan worden door mensen met chronische maag en darmaandoeningen. Het neutraliseert ook het teveel aan zuur en reduceert irritatie van de maagwand doordat het als een beschermlaag functioneert.

Wratten: Plak een stukje bananenschil met de binnenkant van de schil met een pleister tegen de wrat. Zoals u ziet is de banaan een prachtige natuurlijke remedie tegen allerlei kwalen.
Vergeleken met een appel heeft een banaan vier keer zoveel proteïnen, tweemaal de hoeveelheid koolhydraten, driemaal de hoeveelheid phosphorus, vijfmaal zoveel vitamine A en ijzer en tweemaal zoveel van alle andere vitamine en mineralen.

 

Related information

Voor advies of informatie contact Dhr G. May
(+597) 857-9407 / (+31) 64-004-6075

 

Opmerking: Het is wel altijd aanbevolen om uw huisarts ook te consulteren alvorens natuurlijke medicinale kruiden te proberen.

 

Related links

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment