De Natuur heeft kracht: Koorsoe Wi Wiri

Wat is schurft?
Schurft is een besmettelijke huidziekte die ontstaat door schurftmijten. Dit zijn heel kleine spinachtige beestjes, die in de huid gangetjes graven van ongeveer 1 cm. Daar leggen ze eitjes in. Na 3 dagen komen de eitjes uit. De nieuwe mijten kruipen uit de gangetjes en na 2 weken leggen ze ergens anders in de huid weer nieuwe eitjes. Schurft is vervelend, maar kan geen kwaad.

Wat zijn de verschijnselen van schurft?
Bij schurft heeft u vooral ’s nachts heftige jeuk die ondraaglijk kan zijn. De jeuk ontstaat door een afweerreactie van uw lichaam tegen de uitwerpselen van de mijt.

Het meest kenmerkend zijn de schilferende gangetjes in de huid, die vooral aan de handen goed zichtbaar zijn. Ook kunnen er blaasjes of pukkeltjes zitten. Door de jeuk kunt u deze openkrabben, waardoor er een ontsteking kan ontstaan. De mijten zelf zijn nauwelijks te zien.

De huidafwijkingen zijn vooral zichtbaar tussen de vingers en aan de polsen. Maar ook in oksels, liezen, tepels (bij de vrouw), penis en balzak (bij de man), voeten en enkels komen ze voor. De klachten ontstaan 2 tot 6 weken na de besmetting.

Hoe ontstaat schurft?
De schurftmijt wordt meestal overgedragen via huidcontact met iemand die besmet is. Vaak gebeurt dit in bed, waar de mijten langer kunnen leven door de warmte.

Heel zelden wordt schurft overgedragen via besmet beddengoed en besmette kleding.

Schurft komt vaker voor bij mensen die zichzelf niet goed verzorgen, maar alle mensen kunnen worden besmet.

 

Related information

Voor advies of informatie contact Dhr G. May
(+597) 857-9407 / (+31) 64-004-6075

 

Opmerking: Het is wel altijd aanbevolen om uw huisarts ook te consulteren alvorens natuurlijke medicinale kruiden te proberen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment