De ontwikkeling van Vrouwelijk Leiderschap

De Internationale Vrouwendag blijft een boost geven aan de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap. Ook dit jaar wordt deze speciale dag voor de vrouw gevierd op 8 maart. In het kader hiervan heeft het Nationaal Informatie Instituut (NII), in het programma Opinie twee vrouwen naar voren gehaald, die op het eerste gezicht geen raakvlakken hebben voor wat betreft hun beroepsuitoefening. Echter blijkt al gauw uit het vraaggesprek dat de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap dwars door alle beroepen heen gaat en het streven van vrouwen laat samensmelten tot één gemeenschappelijk doel, ‘het bereiken van grotere hoogten op de maatschappelijke ladder’.

De gasten in het programma Opinie 5 waren Irma Gimith, Apostel Volle Evangelie van de Gemeente Bribi en Sherida Mormon, Ontwikkelingseconoom en actief in het toerisme en de agrarische sector.

Uit het gesprek kwam duidelijk naar voren dat vrouwelijke leiders bovenal zichzelf moeten blijven. Apostel Gimith haalde aan dat het aan jezelf ligt om je op dat niveau te gedragen, zodat je naar buiten kan komen als iemand naar wie men gaarne luistert. Het gaat om mensen te inspireren. “Het heeft dus allemaal te maken met leiderschap skills. Marketing is belangrijk om opgemerkt te worden, je moet weten te verkopen wat jij doet om opgemerkt te worden. Je moet niet “the best kept secret” blijven, want dan ga je veel minder carrière maken”, zegt Mormon. Als leider moet je anderen zodanig beïnvloeden dat ze grotere doelen bereiken.

Volgens beide studiogasten is voor de vrouwelijke leider support van de omgeving onontbeerlijk. De carrièrevrouw heeft zich een soort cultuur eigen gemaakt om alles zelf te willen doen. Dat straft af, neem daarom man en kinderen mee in dit proces. Laat je leven niet afhangen van een leidinggevende, beperk jezelf niet, je leiderschap zit in jezelf. Door ons bezig te houden met masculine of feminiene laat je je weer in een box plaatsen, stap daar dus uit, waardeer wat God in je geplaatst heeft en leer ermee omgaan.

In het televisieprogramma Opinie op GOV.TV, op kanaal 8.3, kunt u de herhaling bekijken op de woensdag en vrijdag.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment