Delegatie OWT&C op eerste vaart Sandaka

Een delegatie van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft zich naar Nickerie begeven, om de eerste vaart met het Guyanese vaartuig de M. B. Sandaka mee te maken. Dit vindt plaats op donderdag 26 september, verteld de directeur van Transport, Joyce Blokland, aan het Nationaal Informatie Instituut.

De boot is door Guyana ingezet nadat een delegatie onder leiding van minister Vijay Chotkan, de vorige week overeenstemming met zijn Guyanese ambtsgenoot David Patterson had bereikt voor hervatting van de veerdienst tussen de twee landen. Het traject dat door de Canawaima werd onderhouden lag sedert 27 van dit jaar stil, nadat de veerboot van Surinaamse zijde uit de vaart werd gehaald, vanwege mechanische problemen. De Canawaima ondergaat momenteel een grote reparatiebeurt.

Blokland, die president-commissaris is van de Canawaima Ferry Services, zegt dat het de bedoeling is om mee te maken hoe de vaart met de M. B. Sandaka gaat. “Wij willen onszelf ervan overtuigen dat het goed verloopt.”

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment