Diabetes Educatie Centrum danst diabetes weg

Op de tonen van ‘Heb je even voor mij’ van Sabaku, gaan meer dan 75 deelnemers los tijdens de dansbaton van Stichting Diabetes Educatie Centrum in het Olympic House aan de Letitia Vriesdelaan zaterdagmiddag.

“Met dansen voelt bewegen niet aan als een straf. Het is een feest en wij houden van feesten en dansen”, zegt Elisabeth van Eer-Berggraaf, bestuurslid van de stichting. Dit is de 29ste editie die de stichting heeft georganiseerd. De vorige was vier jaar geleden.

Stichting Diabetes Educatie Centrum hoopt met dit dans festijn mensen niet alleen bewust te maken dat zij aan hun gezondheid moeten werken, maar dat gezond willen zijn een streven moet worden.

“Wereldwijd is diabetes een groeiend probleem. In Suriname is er sprake van een drie- tot viervoudige stijging. Met deze dansbaton willen we mensen laten zien dat bewegen ook op een gezellige manier kan”, zegt Van Eer-Berggraaf. Het op tijd innemen van medicamenten, bewegen en goed eten zijn belangrijke voorwaarden voor mensen met diabetes.

“Met onze kleine bevolking is het al moeilijk mensen zover te krijgen om zich aan deze voorwaarden te houden. En met het toenemen van deze chronische ziekte krijgen we nog meer complicaties zoals dialyse en amputaties. We willen dit soort bewegingsactiviteiten zeker vaker organiseren, maar niet altijd zijn de middelen en menskracht beschikbaar”.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment