Directeur Beroepsonderwijs prijst opzet Agrarisch Praktijkcentrum

De komst van het agrarisch praktijkcentrum te Tijgerkreek is een belangrijke stap in de richting naar de diversificatie van het Surinaams onderwijs. Het doel van het centrum is immers om jongeren in een vroeg stadium kennis te laten maken met de landbouw. Dit zal hen vervolgens helpen te kiezen voor vervolgstudies in deze richting, in plaats van de huidige bekende studies.

Directeur Beroepsonderwijs, Gracia Ormskirk, was namens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aanwezig bij de eerste steenlegging op vrijdag 14 mei 2021. Zij noemde het initiatief geweldig. Het centrum wordt opgezet nabij de proeftuin van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij te Tijgerkreek in het district Saramacca. MINOWC zal sturing geven in dit project en haar bijdrage leveren door het ontwikkelen van het curriculum en het oprichten van instellingen op lbo- en mbo-niveau met als richting Landbouw.

De diversificatie van het onderwijs valt onder het vernieuwingsproces nu gaande op het MINOWC. Met de vernieuwing wordt beoogd alle kinderen een gelijke kans tot ontwikkeling te bieden, zonder uitvallers.

De eerste steenlegging werd gedaan door President Chandrikapersad Santhoki, LVV-minister Parmanand Sewdien en Parlementsvoorzitter Marinus Bee. Hierna werd het naambord onthult en kregen de hoogwaardigheidsbekleders een rondleiding ter oriëntatie op de proeftuin.

Bron: CDS

Opmerkingen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe
    Social Suriname