Discussie avond door Opete, save our nature Suriname: Wat kan Suriname doen tegen ontbossing?

De Surinaamse milieuorganisatie Opete Suriname, save our nature, organiseert op dinsdagavond 12 november een discussiebijeenkomst over het Surinaamse bos. Aanleiding voor deze bijeenkomst zijn onder andere de toenemende berichten over ontbossing en milieuvervuiling door de illegale mijnbouw en houtkap. Ook de problematiek van de klimaatverandering is voor Suriname zeer relevant.

Opete Suriname heeft een aantal interessante sprekers bereid gevonden een korte presentatie te houden, zie hieronder voor een overzicht. Na de presentaties krijgt het publiek de kans vragen te stellen en mee te doen met de discussie.

De sprekers komen uit verschillende hoeken. Zo zullen vanuit de natuurbeschermingswereld John Pel en Erlan Sleur aan het woord komen. Zij spreken over de bedreiging van het Surinaamse bos. Seth Panka, beleidsmedewerker van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zal een toelichting geven over duurzaam bosbeheer en het werk van SBB als dé bosautoriteit van Suriname. André Verhoogt gaat in op de inheemse kant van het bos, terwijl toerisme-ondernemer Sirano Zaalman het zal hebben over ecotoerisme als een speciale kans voor Suriname. De bijeenkomst zal geleid worden door journaliste Annelies Brinkman.

De bijeenkomst vindt plaats in Guesthouse Un Pied A Terre aan de Costerstraat 59 in Paramaribo en begint om 19.30 uur, inloop 19.00 uur.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment