First lady schenkt naaimachines aan vrouwen Wayambo gebied

Zelf beddengoed produceren om deze tegen betaling aan het Mungra Medisch Ziekenhuis in Nickerie te verkopen. Dat zullen de vrouwen in het Wayambo gebied en wel van de dorpen Tapoeripa, Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek vanaf heden kunnen doen. Van de first Lady Ingrid Bouterse – Waldring en de minister van Volksgezondheid Antoine Elias kregen zij trapnaaimachines in ontvangst.

Het bureau van de first lady heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid van 26 – 28 maart 2018 een bezoek gebracht aan Apoera, Wageningen en de bovengenoemde dorpen. In Apoera vond de opening plaats van een mediatheek. In totaal werden er 25 computers aan de VOJ-scholieren geschonken. Ook werd er een SZF-kaartprinter in het dorp overhandigd.

President Bouterse wil zoveel mogelijk dorpen voorzien van verbrandingsovens, om afval te kunnen verbranden. In Wageningen heeft de first lady de opening verricht van zo een oven.

De first lady doneerde ook andere goederen aan de bewoners waaronder speelgoed, kleding, voedselpakketten, een kruiwagen en een brush cutter.

De first lady probeert zoveel mogelijk burgers te helpen met de donaties die haar bureau krijgt.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment